USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Зеленський розкрив основні пункти плану перемоги, який покаже Байдену

Президент України сподівається на посилену військову та економічну підтримку США
Зеленський
Джерело: Володимир Зеленський

Президент Україні підготував для Сполучених Штатів Америки план перемоги, який включає чотири основні пункти. Вже цього місяця, каже Зеленський, план перемоги буде представлено лідеру США Джо Байдену. Про це глава української держави розповів в інтерв'ю Фаріду Закарії на CNN.

За словами Зеленського, план складається з чотирьох основних пунктів і "плюс" один, який знадобиться Україні після війни. Зокрема йдеться про безпеку, а також військову та економічну підтримку.

"Я поділюся ними (пунктами плану) з Байденом. Йдеться про безпеку. Йдеться про геополітичне місце для України. Йдеться про дуже сильну військову підтримку, доступну для нас, і про те, що ми повинні бути вільні в тому, як використовувати ту чи іншу річ. Йдеться про рішення щодо економічної підтримки, які, я думаю, будуть цікавими", – розповів голова держави.

Володимир Зеленський додав, що якщо Байден оцінить і підтримає план України і якщо він та його команда зможуть додати щось, що дасть нашій країні більш сильну позицію, українська сторона буде до цього готовою.

Також глава держави пояснив, що буде говорити з Байденом про те, як посилити позиції України перед другим Самітом миру. В іншому ж випадку російський диктатор Володимир Путін не братиме в ньому участь.

Зеленський вважає, що зараз головним для України є максимальне зміцнення позиції країни та захист міст і сіл від російського терору. Також важливим є питання можливостей українських військових на фронті.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що після того як у Швейцарії 15–16 червня відбувся перший Саміт миру, Володимир Зеленський анонсував, що до другої такої зустрічі пройдуться "місяці, а не роки". Однак зараз є умови, без яких другий Саміт миру не може відбутися.

Читайте також:
Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції Зеленський очікує від Байдена запрошення України в НАТО до завершення його президентської каденції
Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни Зараз немає такої ділянки фронту, де не висів би дрон: Військовий розповів, як БпЛА змінюють хід війни
На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння На фронті у Харківській області російські військові скаржаться на масові отруєння
СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом СБУ затримала зрадника, який за 1 млн рублів здавав росіянам позиції ЗСУ під Покровськом