USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Українські безпілотники б'ють на відстань 1800 км по території РФ, - Буданов

Головний розвідник України привітав колег з професійним святом і розповів про досягнення ГУР на війні
Буданов
Кирило Буданов, глава ГУР МО України
Джерело: РБК-Україна

Глава української розвідки Кирило Буданов розповів про успіхи своїх підлеглих за рік у війні з Росією. Зокрема він згадав про безпілотні системи, над якими зараз працюють в Україні. Відзначив, що українські дрони б'ють по військових цілях РФ на відстань 1800 км.

"Військові аеродроми, які є джерелом постійної загрози для мирних українських міст, здригаються від повітряних атак. Вся інфраструктура Росії, що працює на війну, зазнає і буде зазнавати втрат. Адже замість захищати своє, Росія обрала хибний шлях неспровокованої війни і нападу на землі суверенної держави", - зазначив Буданов.

Море

За словами керівника ГУР, цього року завдяки успішним діям воєнних розвідників, Україна довела світу – Чорне море не належить Росії.

"Змусили ворога перекидати свій флот на "безпечну" відстань, покидати морські рубежі, які вони давно вважали своїми. Однак це – лише ілюзія контролю. Адже, розв’язавши широкомасштабну агресію проти України, безпечного місця для окупаційної армії РФ та похідних від неї структур – тепер не існує. Покарання може бути відкладене, але ніколи не скасоване", - зазначив Буданов.

Кібервійна

Глава розвідки заявив, що протягом року кіберфахівці ГУР провели десятки успішних операцій, здобувши для України цінні відомості, проникли в бази даних держави-агресора, знайшли слабкі місця у зв’язку. І це не єдине джерело інформації щодо діяльності військово-політичного командування Росії, які наразі є в розпорядженні української воєнної розвідки.

"Побудована на страху та жорстокості російська державність має термін придатності. Тому розширення мережі лояльних прибічників, як і диверсії в глибокому тилу – тривають", - наголосив він.

Буданов додав, що підрозділи активних дій ГУР на постійній основі залучені до виконання складних бойових задач як на лінії, так і за лінією розмежування. Бійці-розвідники відбивають атаки ворога, забезпечують евакуацію поранених, звільняють оборонців і цивільних із російської неволі, повертають громадян України додому з держав, де відбуваються бойові дії. 

В Україні створили новий морський дрон Stalker 5.0 під різні завдання – від камікадзе до розвідки та логістики. Нову вітчизняну розробку показали в Одесі на форумі з безпеки у Чорноморському регіоні Black Sea Security Forum 2024.

У травні цього року спецпідрозділ Головного управління Міністерства оборони України Group 13 за допомогою українських ударних морських дронів Magura V5 результативно атакував корабельно-катерний склад РФ в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP