USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Як українці поставляться до заборони Telegram, – опитування

Більшість респондентів проти повного блокування Telegram
Telegram
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Всього 9% респондентів проголосували за повну заборону Telegram в Україні. Водночас 26% опитаних виступили за повну незалежність месенджера. Про це свідчить опитування КМІС.

Більшість українців (54%) вважають, що не варто повністю забороняти, а потрібно запровадити певні обмеження та контроль, наприклад, блокування окремих каналів тощо.

Респондентам, які поки не підтримують повну заборону Telegram в Україні, ставилося додаткове питання, чи підтримають вони заборону, якщо власники месенджера відмовляться блокувати певні Телеграм-канали.

Якщо власники Telegam категорично відмовляються блокувати канали, які розповсюджують російську пропаганду та дезінформацію, то в такому разі 60% українців підтримали б повну заборону месенджера (не підтримали б – 32%).

У разі відмови блокувати канали російських окупантів, які використовуються для зв'язку, 71% підтримають заборону (не підтримають – 21%). У разі відмови блокувати канали поширення наркотиків 70% підтримають заборону (не підтримають – 20%).

Блокування Telegram

Про блокування роботи Telegram в Україні заговорили упродовж останнього півріччя. Активно цю тему зокрема піднімають українські спецслужби. Адже вона стосується безпосередньо державної безпеки.

Так, у березні цього року представник ГУР Андрій Юсов називав месенджер таким, що не повною мірою відповідає національним інтересам України.

Днями глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що варто "деанонімізувати власників каналів". При цьому він не підтримує закриття Telegram в Україні.

Теги: Telegram
Читайте також:
Буданов вважає Telegram загрозою національній безпеці України Буданов вважає Telegram загрозою національній безпеці України
У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми У Франції затримали засновника Telegram Павла Дурова, йому загрожує до 20 років тюрми
У Telegram стався масштабний збій У Telegram стався масштабний збій
Telegram запускає власну валюту Stars Telegram запускає власну валюту Stars