USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

75 ракет та близько 100 БПЛА: За тиждень Росія витратила на удари по Одещині понад 280 млн доларів

Внаслідок ракетних ударів було знищено більш як 460 тис. тонн зерна й кілька зернових терміналів
атака на Одещину, зерно, порт, наслідки
Наслідки атаки рашистів на Одещину
Джерело: відкриті джерела

Після офіційної заяви про вихід із" зернової угоди" Росія впродовж тижня завдавала ударів по портовій інфраструктурі Одеської області, яка була задіяна в реалізації ініціативи, а 24 липня атакувала безпілотниками порт Рені, який міг стати альтернативним шляхом експорту українського зерна.

Фахівці Forbes Ukraine підрахували, що з 18-го по 24 липня Росія випустила в бік Одеської області щонайменше 75 ракет та близько 100 БПЛА. Приблизна загальна вартість використаних нападниками засобів проти портової інфраструктури України – понад 280 млн доларів.

Також внаслідок ракетних ударів було знищено більш як 460 тис. тонн зерна й кілька зернових терміналів. Десятки людей отримали поранення.

У тому числі внаслідок російських ударів в акваторії Дунаю опинилися заблокованими десятки вантажних суден.

Для удару по українських портах російська армія використовувала крилаті ракети "Калібр", які запускала з кораблів та підводних човнів, ракети Х-59 та Х-22 повітряного пуску, а також "Онікс" та "Іскандер" наземного пуску.

Ракети "Іскандер" та "Онікс" складні для перехоплення. Зокрема "Онікс" летить низько над поверхнею моря (10 м) й непомітно підлітає до своєї цілі. Таким чином більшість комплексів ППО не можуть помічати цілі на такій низькій висоті.

Балістичні ракети "Іскандер-М" поки що успішно перехоплюють лише комплекси Patriot, які захищають небо над Київщиною.

Аби уникнути переміщення систем ППО на південь, РФ також продовжувала атакувати північні області України.

Таким чином, за словами експертів видання, загроза для українських портів лишатиметься доти, доки Росія контролює Крим та має змогу розміщувати там свої кораблі й завдавати удари з наземних пускових платформ.

Джерело: Forbes

Читайте також:
Про євреїв та релігію на війні, Про євреїв та релігію на війні, "ждунів" та "капеланські" реформи. Розмова з першим рабином в ЗСУ Давидом Мільманом
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном
Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink Під час наступу росіян у Харківській області у бійців ЗСУ вийшли з ладу Starlink
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених