USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Якщо США не продовжать допомогу Україні, то ЗСУ доведеться вибирати, за які території битися, – Пентагон

За песимістичного сценарію українська армія зможе стримувати агресію РФ, виходячи з наявних ресурсів
Пентагон
Джерело: Politico

У Пентагоні попередили, що без схвалення фінансування України з боку Конгресу українській армії доведеться обирати, за які території воювати, враховуючи наявні ресурси. Про це заявила заступник представника Пентагона Сабріна Сінгх під час брифінгу.

"Якщо ми не отримаємо необхідне фінансування від Сенату – ми не зможемо надати ці критично важливі пакети, і Україні доведеться зробити вибір і ухвалити рішення про те, які міста, які селища вони можуть утримувати з тим, що в них є, і які партнери можуть продовжувати постачати їх", – сказала вона.

На думку представниці Пентагона, вихід з Авдіївки – це стратегічний крок України, який був спрямований на збереження своєї артилерії та боєприпасів.

Новини за темою: Допомога Україні: Марк Войджер заявив про унікальний випадок в політичній історії США

Також вона повідомила, що є й інші міста, які зараз перебувають під загрозою.

"Я б вас направила до українців. Я впевнена, що вони не збираються розкривати вам свої бойові плани, але вони, безумовно, перебувають на передовій, борючись кожен божий день за кожен дюйм території. Але я не можу говорити про кожне конкретне місто", – наголосила Сінгх, відмовившись називати конкретні міста, які можуть опинитися під загрозою після виведення ЗСУ з Авдіївки.

Українська сторона неодноразово заявляла, що ЗСУ наразі відчувають складнощі в запасах озброєння, насамперед боєприпасів і ракет до систем ППО.

Варто зазначити, що така ситуація сталася практично відразу після того, як Україна перестала отримувати допомогу від американців.

Новини за темою: У Пентагоні заявили, що гроші на військову допомогу Україні закінчаться 30 грудня, – ЗМІ

Як відомо, Білий дім наполягає на продовженні військової та економічної допомоги Києву, проте в Палаті представників, яка складається з більшості республіканців, затягують схвалення фінансування України.

Ми писали, що після того як законопроєкт про допомогу Україні пройшов голосування в Сенаті, його мала розглянути Палата представників. Однак законодавці на чолі зі спікером Майком Джонсоном вирішили піти на перерву до 28 лютого, не розглянувши цю пропозицію.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат