USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Працівник Сенату США неофіційно передав Україні спорядження для снайперів

Чиновник буцімто часто їздив у зону бойових дій в Україну
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Співробітник Сенату Сполучених Штатів Америки неофіційно передав Україні снайперське спорядження. Тепер він перебуває під слідством, пише The New York Times.

Високопоставлений співробітник Сенату США перебуває під слідством у Конгресі у зв'язку з його частими поїздками в зони бойових дій в Україні та наданням, за його словами, снайперського спорядження на суму 30 тисяч доларів для її військових.

Цей співробітник, Кайл Паркер, є старшим радником Сенату в Комісії Сполучених Штатів з безпеки та співробітництва в Європі, відомій як Гельсінкська комісія. Комісія очолюється членами Конгресу і укомплектована помічниками членів Конгресу. Вона впливає на питання демократії та безпеки й активно підтримує Україну.

У конфіденційній доповіді директора і головного юрисконсульта комісії йдеться про те, що передача обладнання може зробити Паркера незареєстрованим іноземним агентом. У ній ідеться про те, що Паркер їздив на передову України в камуфляжі та з українськими військовими відзнаками і найняв українського чиновника для стипендії уряду США, незважаючи на заперечення чиновників Конгресу з етики та безпеки.

Крім того, у доповіді йшлося про можливість того, що він "свідомо чи мимоволі став мішенню та об'єктом використання з боку іноземної розвідки", і наводилися незазначені "контррозвідувальні запитання", які мають бути передані до ФБР. Представник містера Паркера заявив, що він не зробив нічого поганого. Він сказав, що Паркер став об'єктом "кампанії відплати" за звинувачення в неправомірних діях проти авторів доповіді.

Нагадаємо, палата представників Сполучених Штатів Америки після дискусій стосовно законопроєкту щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню вирішила піти на перерву до 28 лютого

Раніше республіканці в американському Сенаті проголосували проти просування двопартійної угоди про безпеку кордону, яка була частиною більшого пакета екстреної іноземної допомоги для України, Ізраїлю та безпеки Індо-Тихоокеанського регіону. Джо Байден різко розкритикував це рішення.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат