USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Зеленський: Кількість танків і термін, коли вони можуть до нас доїхати, мають важливу роль

Очільник держави наголосив, що деяка зброя, яка була обіцяна раніше, досі не поставлена
Зеленський
Президент України Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Кількість танків і термін, в який вони доїдуть до України, мають важливу роль, оскільки це напряму впливає на події на фронті і загострення ситуації в Україні. Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський.

"Я вдячний світу за підтримку України. Але якщо ми говоримо відкрито і чесно, то кількість танків і термін, коли вони можуть до нас доїхати, мають важливу роль. Буває, місяцями їде ця зброя. Я не кажу, що хтось винен. А зазначаю, що полегшення настає тоді, коли те, що партнери дають, починає працювати на захист нашої армії", – сказав він.

Український лідер зауважив: порівняно з тисячами одиниць російської бронетехніки в України дефіцит. А тому між прийняттям рішення про їх надання та поставкою техніки до України мають бути максимально короткі проміжки часу.

Відтак, на запитання журналістки, чи не запізно буде, якщо американські танки Abrams до України надійдуть лише у серпні, Зеленський відповів ствердно: "Запізно!"

"У мене як у президента України під час війни немає двох тижнів. Я розумію, що вони (танки, – ред.) прибудуть. Але хто знає, коли танки, наприклад "Леопард", будуть в Україні? Ніхто не знає станом на сьогодні. Звичайно, ми знаємо, що це буде за кілька днів, кілька тижнів. Але загалом – це велика проблема", - стверджує глава держави.

Загалом, за словами Зеленського, Україні необхідно близько 300500 танків для ведення наступальних дій.

Яку нині зброю має Україна

Союзники України вже надали нашій державі понад 4 тис. одиниць бронетехніки, артилерійських снарядів, літаків та інших систем озброєння. Тепер найпотужніші члени НАТО надсилають більше летальної зброї. Йдеться вже про танки (у тому числі британський Challenger 2), найкращі броньовані бойові машини та безліч іншого.

До того ж західні партнери готові надати Україні наступне:

  • 12 танків Challenger від Британії,
  • 8 ЗРК Avenger, ракети для систем NASAMS,
  • 59 БТР Bradley,
  • 90 БТР Stryker,
  • 350 позашляховиків,
  • 19 гаубиць,
  • 53 машини із захистом від снарядів,
  • Кілька ППО Patriot,
  • Гелікоптери від Латвії.
Читайте також:
Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк Росіяни мають план захопити Харків чи Суми, – Павлюк
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови