USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

ВСП провела перевірку в 59-ій бригаді, як і просила "Пташка": Частину командування притягнули до відповідальності

Проте загалом робоча група, що проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів
59-а бригада військові
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Робоча група провела перевірку в 59-ій окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка, як і просила парамедикиня, захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук з позивним "Пташка". Про це повідомляє пресслужба Військової служби правопорядку.

"Проведено роботу з командирами підрозділів, особовим складом, здійснено перевірку прийнятих рішень та бойових розпоряджень командування бригади. Окрім того, досліджено питання організації виконання бойових завдань", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що робоча група, що проводила перевірку, не виявила випадків видання злочинних наказів.

"Водночас, встановлено окремі факти управлінських рішень та чинники, які можуть негативно впливати на хід виконання бойових завдань військовою частиною", – додали там.

Тому окремих посадових осіб командування бригади притягнуто до відповідальності.

Передісторія

Парамедикиня, захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук з позивним "Пташка" закликала президента України Володимира Зеленського провести службове розслідування щодо дій командира 59-ї окремої мотопіхотної бригади Богдана Шевчука.

Вона попросила президента звернути увагу та провести службову перевірку за фактами злочинних наказів Шевчука, "свідомої недбалості, нехтування життям та здоровʼям особового складу, дії, що призвели до гибелі великої кількості військовослужбовців, в тому числі і з високих керівних посад".

Ще 17 червня "Пташка" оголосила про припинення служби у 59 ОМПБр. Катерина зазначила, що через низку непоборних обставин та подій, вона змушена припинити співпрацю з 59 ОМПБр та свою службу в цій бригаді.

Читайте також:
Українські військові не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн гривень: Результати аудиту Українські військові не отримали гуманітарної допомоги на понад 170 млн гривень: Результати аудиту
Білорусь сконцентрувала війська на кордоні з Україною: У МЗС закликали уникнути Білорусь сконцентрувала війська на кордоні з Україною: У МЗС закликали уникнути "трагічних помилок"
На тлі напруженої ситуації з Ізраїлем та після вбивства лідера ХАМАСу в Ірані стартували військові навчання На тлі напруженої ситуації з Ізраїлем та після вбивства лідера ХАМАСу в Ірані стартували військові навчання
На Хмельниччині затримали лідера банди, яка на замовлення з РФ підпалювала автівки ТЦК На Хмельниччині затримали лідера банди, яка на замовлення з РФ підпалювала автівки ТЦК