USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Запрошення до НАТО є частиною плану перемоги Зеленського, – Єрмак

Тому союзникам не слід зважати на погрози РФ щодо ескалації війни
Єрмак
Андрій Єрмак
Джерело: Офіс Президента

План перемоги, який президент Володимир Зеленський презентує у США, має чіткі кроки, які б Україна хотіла побачити від союзників задля досягнення миру. Серед іншого частиною плану є вступ України до НАТО, розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак під час виступу в Раді з міжнародних відносин у Нью-Йорку.

Загалом план перемоги складається з двох частин – військової і дипломатичної. А вступ України до Північноатлантичного альянсу – це частина документа, говорить глава ОП.

І тому союзникам не слід зважати на погрози РФ щодо ескалації війни.

"Ми повинні мати перевагу на полі бою, щоб змусити Путіна припинити бойові дії. Без кораблів Україна знищила Чорноморський флот. Не маючи переваги в повітрі, зупинила російське просування на більшості напрямків, включно з Харковом. Без страху – повернули війну в Росію", – прокоментував Єрмак.

Політик зауважив, що з 2022 року Україна вшестеро збільшила виробництво зброї. Втім, цього все ще недостатньо.

Тож Єрмак закликав союзників збільшити військову допомогу та пришвидшити її відправлення, а також більше інвестувати в українську зброю.

У пріоритетному списку України – дрони, засоби протиповітряної оборони, радіоелектронної боротьби, снаряди та далекобійні системи. 

Новини за темою: Сполучені Штати Америки вже ознайомлені з планом перемоги президента України Зеленського, – посол США в ООН

Раніше Володимир Зеленський повідомляв, що план складається з чотирьох основних пунктів і "плюс" один, який знадобиться Україні після війни. Зокрема йдеться про безпеку, а також військову та економічну підтримку. А також заявляв, що Росія має бачити план перемоги України та брати участь у другому Саміті миру.

Читайте також:
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція
Байден очолить засідання Байден очолить засідання "Рамштайну" на рівні лідерів держав