USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Україна ближче до миру, ніж ми думаємо, – Зеленський

Президент наголосив, що перемога України залежить від допомоги союзників
Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: скріншот

Президент України Володимир Зеленський вважає, що кінець війни набагато ближчий, ніж будь-хто думає, і закликав союзників й надалі підтримувати нашу державу. Про це український лідер сказав в інтерв’ю ABC News, перебуваючи з візитом у Нью-Йорку.

Глава держави відповів на запитання щодо плану перемоги і заявив, що це – зміцнення України.

"Тому просимо наших друзів та союзників зміцнити нас. Це дуже важливо. Вважаю, що ми ближче до миру, ніж думаємо. Ми ближче до кінця війни", – зазначив президент.

Також Зеленський додав, що диктатор РФ Путін "боїться" операції Збройних сил України в Курській області. І тільки якщо Україна буде в "сильній позиції", то зможе "підштовхнути Путіна" до припинення війни.

"Це правда, він дуже боїться. Чому? Тому що його люди побачили, що Путін не може захистити всю свою територію", – зауважив глава держави.

До речі, західні ЗМІ писали, що Курська операція є одним з ключових пунктів плану перемоги Зеленського. 

План перемоги

Нагадаємо, Володимир Зеленський повідомляв, що план складається з чотирьох основних пунктів і "плюс" один, який знадобиться Україні після війни. Зокрема йдеться про безпеку, а також військову та економічну підтримку.

Президент наголошував, що немає й не може бути жодної альтернативи миру та жодного заморожування війни чи будь-яких інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап. Оскільки "нам потрібна надійна й тривала безпека для України, а отже, усієї Європи", констатував глава держави.

Разом з тим днями на зустрічі з журналістами Зеленський заявляв, що Росія має бачити план перемоги України та брати участь у другому Саміті миру.

Читайте також:
Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити Зеленський погодився з Трампом, що війну в Україні потрібно зупинити
Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні Трамп перед зустріччю з Зеленським зробив заяву про мир в Україні
Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру Голові Центробанку РФ Набіулліній СБУ оголосила підозру
Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція Захист України від кібератак з боку Росії посилять Канада і Франція