USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Залужний – про зміни до підходів ведення війни та шляхи їх реалізації на 2024 рік

Головнокомандувач розповів про зміни до підходів ведення війни для перемоги над РФ
Залужний_2
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний 
Джерело: Офіс Президента

Україні у питанні війни з Росією необхідно зосередити зусилля на трьох моментах у 2024 році. Вони стосуються забезпечення захисників і не лише. Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний у своїй колонці для CNN окреслив три головні цілі, на яких треба зосередити зусилля у війні проти російської агресії.

Як зазначив генерал, Україні цього року потрібно зосередити зусилля на:

  • створенні системи забезпечення Сил оборони високотехнологічними засобами;
  • запровадженні нової філософії підготовки та ведення воєнних дій з урахуванням обмежень;
  • як наслідок, у найкоротші терміни опанувати нові здібності до ведення бойових дій.

Він уточнив, що в сучасних умовах ЗСУ мають здібності, які дозволяють не тільки знищувати ворога, а й забезпечують існування самої державності.

"Тому вкрай необхідно скористатися можливостями, наданими новими умовами війни, для максимального накопичення новітнього бойового потенціалу, який дозволить меншими ресурсами завдавати противнику максимального урону, зупинити агресію та убезпечити від неї Україну в майбутньому", – сказав Залужний.

Новини за темою: Демобілізація, відстрочка та е-повістки: Залужний роз’яснив новий законопроєкт

Про зміни до підходів ведення війни для перемоги над РФ

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний відзначив роль новітніх технологій у веденні бойових дій для отримання переваги над противником. У матеріалі він, зокрема, висловив власне бачення щодо важливих змін до підходів ведення війни та визначив головні завдання на поточний рік для Сил оборони.

"Переконаний, щоб перемогти противника, ми маємо бути більш мобільними в тактиці та засобах. Використовувати наш унікальний досвід ведення бойових дій та шукати нові спроможності і шляхи здобуття переваги", – наголосив генерал.

За словами Залужного, у цьому контексті технології мають "безсумнівну перевагу в порівнянні із традицією". Так, вони дозволяють збільшити кількість безконтактних бойових дій. А це своєю чергою дозволяє зменшити рівень втрат.

"Впевнений, що майбутнє – за новітніми технологіями, завдяки яким Збройні сили України зможуть проводити ефективні операції", – резюмував генерал.

Також Залужний додав, що це "те, над чим ми у Генеральному штабі тривалий час працюємо, аби докорінно змінити стратегічні підходи, саму філософію підготовки і прийняття воєнно-політичних рішень".

Новини за темою: Залужний: Мобілізацію потрібно повернути в ті рамки, які працювали раніше

Безпілотники допоможуть вийти з позиційної війни

Головнокомандувач Збройних сил генерал Валерій Залужний вважає, що розвиток озброєння та військової техніки допоможе Україні вийти з позиційної війни. Зокрема мова про безпілотники.

За словами Залужного, основною причиною зміни стратегії та способів застосування військ є розвиток озброєння та військової техніки, а особливо безпілотних систем. Він зауважив, що їх застосування стало масовим та дозволяє виконувати широкий спектр завдань.

"Відтак безпілотні системи, поряд із іншими новітніми видами озброєнь, є чи не єдиним інструментом виходу з воєнних дій позиційної форми, які є у часі не вигідними для України з цілої низки причин", – заявив Залужний.

Однак він вважає, що наразі є низка факторів, які, безумовно, впливають на рішення щодо пошуку нових форм застосування Сил оборони. На його думку, це нестабільна політична ситуація навколо України. А також висока ймовірність провокування Росією низки конфліктів за прикладом Ізраїлю та Ємену і відволікання основних партнерів від підтримки України.

Залужний звернув увагу і на виснаженість партнерів, зокрема їх запасів ракет та боєприпасів до артилерії та ППО. На це вплинула висока інтенсивність бойових дій в Україні та неможливість їх швидкого виготовлення на фоні світового дефіциту пороху.

Нагадаємо, у понеділок, 29 січня, українські медіа, посилаючись на власні джерела, повідомили про нібито звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. При цьому дехто ствердно написав, що його посаду обійме нині глава української розвідки Кирило Буданов.

Згодом прессекретар президента Сергій Никифоров заявив, що глава держави Володимир Зеленський не звільняв головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Нещодавно видання Financial Times написало, що начебто президент України Володимир Зеленський все ж готується замінити головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, що стане найбільшою зміною у військовому командуванні України з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат