USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Залужний: Мобілізацію потрібно повернути в ті рамки, які працювали раніше

Рекрутинг оцінювати ще трохи зарано
Залужний_1
Джерело: скріншот

Наразі зарано говорити про оцінку нового проєкту рекрутингу до Збройних сил України. В питаннях мобілізації необхідно повернути рамки, які існували раніше. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний журналістам.

"Рекрутинг оцінювати ще трохи зарано, а щодо питань мобілізації, то його не те що потрібно посилювати, а повернути в ті межі, в ті рамки, які працювали раніше. Тому що зараз це проблема тих хлопців, які воюють на передньому краї, їх має хтось замінювати, їм має хтось допомагати", – сказав він.

Головнокомандувач додав, що іноді вони залишаються сам на сам, а це зовсім неправильно.

На запитання про те, як вплинуло звільнення обласних воєнкомів на ефективність мобілізації, Залужний зазначив, що "це були професіонали, вони знали, як це робити, а їх немає". 

Що відомо про мобілізацію в Україні?

Парламент готує законопроєкт, який має внести зміни до процесу мобілізації та демобілізації військових. Майбутній закон поєднає кілька десятків різних законодавчих ініціатив, напрацьованих в оборонному комітеті. Він містить як технічні деталі, так і нові норми. Йдеться про більш чіткий опис процесу демобілізації діючих військовослужбовців, а також про часткову зміну підходу до мобілізації громадян.

Зокрема, депутати хочуть бачити активнішу участь представників обласних військових адміністрацій (ОВА) та Національної поліції у процесі мобілізації – йдеться про вручення повісток військовозобов'язаним.

Детальніше про те, як може змінитися процес мобілізації, ми писали тут.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням