USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Зеленський відреагував на статтю Залужного: Слід більше працювати з партнерами щодо ППО

Глава держави не вважає ситуацію на фронті патовою
Зе
Президент України
Джерело: Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський висловився з приводу статті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного для Economist і не вважає ситуацію на фронті патовою. Про це глава держави сказав на пресконференції з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка 4 листопада приїхала в Київ.

"Сьогодні люди втомлені, всі втомлюються, і є різні думки. Всі - люди, незалежно від свого статусу. І це зрозуміло. Але це не патова ситуація. Це не якась новина: Росія контролює небо. У наступальних діях ми бережемо наших військових. Коли росіяни контролюють небо, ніхто не хоче кидати, немов м'ясо, своїх людей", - зауважив глава держави.

За словами Зеленського, щоб побороти це, Україні потрібні винищувачі F-16.

"Рішення є, треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Довгий процес", - додав президент.

І нагадав, що торік усі вважали, що Україна в патовій ситуації. Але "декілька військових хитрощів" - і вдалося звільнити майже всю Харківщину та правобережжя Херсонщини.

"Треба більше працювати з партнерами щодо ППО, розблокувати небо, дати можливість нашим бійцям провести наступальні дії", - резюмував Зеленський.

Що в статті Залужного?

На початку листопада головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю Economist розповів про ситуацію, яка склалася на фронті через понад півтора року повномасштабної війни.

І, зокрема, заявив, що російсько-українська війна переходить на етап "позиційної" зі статичними та виснажливими боями. Це дозволить РФ відновити свою військову міць.

Щоб "вирватися з цієї пастки", Україні потрібна перевага в повітрі та на суші.

Більше тез читайте в нашому матеріалі.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили Зеленський зустрівся з Блінкеном: Що обговорили
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст
Звільнено начальника УДО, працівники якого готували замах на Зеленського Звільнено начальника УДО, працівники якого готували замах на Зеленського
Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації Зеленський підписав закони про продовження воєнного стану та мобілізації