USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55
Втрати росіян: 6 3 7 0 1 0 (+1130)
USD
НБУ
41.41
Готівка
41.70
EUR
НБУ
46.12
Готівка
46.55

Хакери ГУР атакували низку російських компаній, причетних до війни в Україні

Фахівці Головного управління розвідки отримали доступ до 14 серверів, знищили внутрішню інфраструктуру атакованих цілей
хакери

Ілюстративне фото

Джерело: Reuters

Спеціалісти Головного управління розвідки Міністерства оборони України атакували кіберпростір російських компаній, які причетні до виробництва зброї та розбудови військової інфраструктури.

За даними розвідки, під ударом опинились підприємства, які виготовляють елементи для радіоелектронної бази, інших запчастин для російської зброї, обладнання для обробки металів. Також пошкоджено ресурси компаній, що беруть участь в розбудові об’єктів військової інфраструктури Росії.

"Серед атакованих – підприємтва "СМКомплект ЕК", "КрістЕлКом", "КонтурНИИРС", "Чіп-проф", "Челябінський завод промислової модернізації", "Сібінструмент", "Смєтка.ру" та низка інших. Крім того, був атакований пропагандистський "Сімферопольський форум", – йдеться у повідомленні.

Фахівці ГУР отримали доступ до 14 серверів, знищили внутрішню інфраструктуру атакованих цілей шляхом стирання системних файлів, баз даних та резервних копій.

Нещодавно кіберфахівці Головного управління розвідки провели спецоперацію в Росії. На місцевих сайтах вони виклали привітальну листівку. Про це написали джерела "РБК-Україна". Заходячи на російські сайти, користувачі бачили вітальну листівку ГУР.

У розвідці зазначили, ця операція кіберфахівців Головного управління розвідки є продовженням серії зламів ворожих вебресурсів та серверів, виведення з ладу інформаційних та інфраструктурних систем на території РФ.

Читайте також:
Російський боєць підірвав штаб окупантів і перейшов на бік України: Деталі операції Російський боєць підірвав штаб окупантів і перейшов на бік України: Деталі операції "Очерет"
В Україні пропонують заборонити сайти і програми, розробники яких перебувають під санкціями В Україні пропонують заборонити сайти і програми, розробники яких перебувають під санкціями
ВМС разом з ГУР ударили по окупантам на газовій платформі в Чорному морі ВМС разом з ГУР ударили по окупантам на газовій платформі в Чорному морі
Малі оголосила про розрив дипвідносин з Україною, звинувативши її в підтримці повстанців-туарегів Малі оголосила про розрив дипвідносин з Україною, звинувативши її в підтримці повстанців-туарегів