USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

YouTube тестує нову кнопку: Для чого її натискати

Нововведення допомагає відтворити випадкові відео, якщо ви не знаєте, що дивитися далі
YouTube
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

YouTube тестує нову кнопку – Play Something – для тих, хто не знає, що подивитись. Вона спрямовуватиме користувача до випадкового відео, повідомляє The Verge.

Новинка отримала назву Play Something ("Відтворити щось") – відповідна кнопка з'явилася в мобільному застосунку. Після натискання на неї запускається відтворення випадкових відеороликів. Втім, про повний "рандом" все ж не йдеться. Алгоритми сервісу підбирають відеоролики, ґрунтуючись на історії переглядів користувача, його лайках та підписках. Така кнопка може стати в пригоді, якщо ви втомилися дивитися одне і те ж.

Додаткові функції нової кнопки поки невідомі, але у багатьох вона вже з'явилася. При цьому сама команда розробників YouTube офіційно про неї не оголошувала.

Новини за темою: Контент із сексуальним насильством над дітьми: Індія вимагає від X, YouTube і Telegram видалення

Що ще нового пропонує YouTube

Користувачі YouTube Premium отримають доступ до нових функцій, включаючи діалоговий інтерфейс, який дозволить їм ставити запитання щодо контенту та отримувати рекомендації, а також можливість переглядати зведення коментарів до відео. Так, преміумпідписники YouTube зможуть включити обидві функції самі, відвідавши сторінку експериментів на платформі. Діалоговий інтерфейс з'явиться протягом найближчих тижнів, а доступ до інструмента для створення коментарів буде мати обмежена кількість користувачів, які заздалегідь запишуться для участі в його тестуванні.

А чат-бот, який базується на масштабній мовній моделі і має доступ до даних YouTube та інтернету, допоможе глядачам глибше занурюватися в контент, що переглядається. Цей інструмент зможе відповідати на запитання про поточне відео та пропонувати схожий контент безпосередньо під час перегляду. Спочатку ця функція буде доступна лише для користувачів зі США та на пристроях з Android. Для активації користувачам необхідно буде натиснути кнопку "Запитати" на сторінці з відео. Спочатку вона буде доступна не на всіх відеозаписах і не всім користувачам, але адміністрація YouTube обіцяє розширити її доступність.

Інструмент для створення коментарів до відео, який використовує генеративний штучний інтелект, допоможе користувачам швидко розуміти суть обговорення, що заощадить час як для глядачів, так і для творців контенту. Автори відео також зможуть видаляти коментарі у певних темах, що формуються на основі фактичного змісту, а не формальних ознак, таких як гілки обговорення та авторство коментарів. Поки що цей інструмент буде доступний тільки для англомовного контенту.

Ці нові функції будуть проходити випробування протягом найближчих тижнів, щоб зібрати відгуки користувачів щодо їх ефективності та зручності використання. Учасники тестування зможуть ділитися своїми думками та оцінками роботи цих інструментів на YouTube.

Нагадаємо, YouTube запроваджує на своїй платформі нові заходи безпеки для підлітків. Нововведення передбачають обмеження повторних рекомендацій відео на теми, які можуть зашкодити користувачам.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків