USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

YouTube розробляє інструмент штучного інтелекту, який імітуватиме голоси відомих співаків, – ЗМІ

Наразі тривають перемовини з великими лейблами щодо ліцензійних угод
YouTube
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

YouTube працює над впровадженням ШІ-інструменту, який дозволить користувачам імітувати голоси відомих музикантів під час запису відео. Про це повідомляє видання Billboard.

Зазначається, що новий інструмент штучного інтелекту в бета-версії дозволить певному колу музикантів давати дозвіл користувачам використовувати їхні голоси у відео на платформі. Згодом продукт можуть випустити для всіх користувачів з голосами артистів, які вирішать приєднатися до нього.

"YouTube також розглядає можливість залучення артистів для надання відгуків, які допоможуть визначити стратегію розвитку штучного інтелекту компанії поза цим проєктом", – цитують власні джерела у виданні.

Найбільші лейбли, Universal Music Group, Sony Music Entertainment і Warner Music Group все ще ведуть переговори щодо ліцензійних угод, які охоплюватимуть права на озвучення для бета-версії. А от для широкого запуску знадобляться окремі угоди, зауважують автори.

Генеральний директор Universal Music Group Люсіан Грейндж заявив, що ця технологія може "посилити людську уяву і збагатити музичну творчість у надзвичайний спосіб".

"Ви повинні прийняти технологію, тому що ви не можете помістити її в пляшку", – додав генеральний директор Warner Music Group Роберт Кінкл.

Тим часом застосування ШІ-інструментів, які дозволяють користувачам звучати як відомі артисти, спричиняють чимало дискусій.

"Проблема стала актуальною у квітні, коли анонімний музикант, який називає себе Ghostwriter, випустив пісню на стрімінгові сервіси, в якій звучали версії Дрейка та Вікенда, схожі на оригінал, і відзначив, що вони створені за допомогою штучного інтелекту. Пісню швидко видалили через порушення авторських прав на запис, а не через схожість голосів", – розповідають автори.

Проте через місяць після цього повідомлялося, що стрімінгові сервіси здаються готовими розглянути запити від провідних лейблів про видалення записів зі звуками, створеними штучним інтелектом, які звучать як популярні артисти.

Також у виданні нагадали, що Universal Music Group, Concord Music Group, ABKCO та інші музичні видавці подали позов проти ШІ-платформи Anthropic PBC за використання авторських текстів пісень для "навчання" її програмного забезпечення.

Це перший великий судовий процес, який, як очікується, стане ключовою  битвою за майбутнє музики, створеної штучним інтелектом, додають у виданні.

Раніше ми повідомляли, що розробники TikTok створюють застосунок, який буде робити музику за допомогою штучного інтелекту.

У застосунку користувачеві достатньо буде просто наспівати мелодію у мікрофон телефону, а Ripple перетворить її на повноцінний музичний трек. Штучний інтелект буде додавати ударні, гітару і бас.

Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається? Україна використовує ШІ для боротьби з Росією: Як це відбувається?
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ