USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Компаніям, які постраждали внаслідок глобального технічного збою, знадобиться для відновлення кілька тижнів

Зараз всі компанії усувають наслідки технічного збою
Інтернет
Джерело: відкриті джерела

Світовим компаніям, ймовірно, знадобляться тижні для повного відновлення після глобального технічного збою у п'ятницю, 19 липня. Про це пише Financial Times.

Компанія CrowdStrike, що займається кібербезпекою, заявила, що у помилка виникла у оновленні програмного забезпечення Falcon. Саме це призвело до збоїв у незліченної кількості комп'ютерів і серверів по всьому світу.

"Це перший випадок, коли широко розгорнутий агент безпеки, призначений для захисту комп'ютерів, фактично призводить до їх поломки", - сказав аналітик ІТ-консалтингової компанії Gartner Ніл Макдональд.

Відтак єдиним засобом для користувачів Windows, які постраждали від помилки "синього екрана", є перезавантаження комп'ютера і ручне видалення невдалого оновлення файлів CrowdStrike, що вимагає практичного доступу до кожного пристрою.

Як зазначають у виданні, через це у компаніях з тисячами комп'ютерів під управлінням Windows або з дефіцитом ІТ-спеціалістів на адміністрування змін може піти кілька днів або тижнів.

Глобальний збій

19 липня компанії, банки, авіакомпанії та фондові біржі по всьому світу повідомляли про технічні збої. Причиною збою стала помилка в оновленні продукту від компанії з кібербезпеки CrowdStrike, призначеного для операційної системи Windows від Microsoft. Оновлення призвело до проблем у роботі комп'ютерних систем, що використовують Windows. В Україні збій зачепив "Нову пошту", Sense Bank та Vodafone, але вони швидко відновили роботу своїх сервісів. 

Читайте також:
Instagram додав нову функцію: Тепер пісні з'являться в профілі Instagram додав нову функцію: Тепер пісні з'являться в профілі
Київ став доступний у додатку Refill: Що це і як працює Київ став доступний у додатку Refill: Що це і як працює
Spotify додасть інформацію про ціни у свій додаток на iOS Spotify додасть інформацію про ціни у свій додаток на iOS
Ділитися улюбленими піснями з іншими людьми: YouTube Music запускає функцію Ділитися улюбленими піснями з іншими людьми: YouTube Music запускає функцію "Особисте радіо"