USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Євросоюз запровадить мита на імпорт російського зерна, – Reuters

Найближчими днями Європейська комісія запровадить мито в розмірі 95 євро за тонну зернових із Росії й Білорусі
зерно

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз готується запровадити мита на імпорт зерна з Російської Федерації й Білорусі, щоб заспокоїти фермерів і деякі країни – члени ЄС. Про це пише Reuters із посиланням на людей, які ознайомлені з планами Євросоюзу.

Як зазначає видання, очікується, що найближчими днями Європейська комісія запровадить мито в розмірі 95 євро за тонну зернових із Росії й Білорусі. А також мита в розмірі 50% на насіння олійних культур і продукти, отримані від них.

"Ці цифри "приблизно правильні", хоча їх ще потрібно остаточно уточнити. І це рішення, ймовірно, буде у формі тарифу, оскільки для цього треба підтримка більшості ЄС, а не одноголосне рішення, як із санкціями", – заявили співрозмовники агентства.

Разом з тим тарифи стосуватимуться зерна, призначеного для використання в Європейському Союзі. І не зачіпатимуть транзит зерна через ЄС до інших країн.

Новини за темою: Росія перевозить свою агропродукцію через Білорусь до Польщі, – розслідування

Раніше

До речі, Єврокомісія у січні відхилила пропозицію Польщі щодо відновлення мита на експорт агропродукції з України. Водночас обговорюються інші ідеї. Наприклад, ліцензування продуктів, які надходять до Польщі. 

На думку польського міністра сільського господарства Чеслава Сєкерського, відкриття європейського ринку для агропродукції з України може в майбутньому повністю дестабілізувати не лише внутрішній ринок, а і європейський.

Також Сєкерський зазначив, що Франція, Австрія та Німеччина заявляють про загрозу для ринків зерна, птахівництва, фруктів і цукру.

"Ці країни кажуть, серед іншого, про необхідність відновлення тарифних квот, дію яких зараз призупинено згідно з правилами ЄС. Польща підтримує ці вимоги, ми звернулися до Єврокомісії з проханням відновити тарифні квоти на деякі чутливі продукти, але це було відхилено ЄК", – сказав політик.

Раніше ми повідомляли, що пʼять країн Євросоюзу просять ввести мито на імпорт українського зерна. Європейську комісію також закликали перевірити, чи відповідають українські правила виробництва сільськогосподарської продукції стандартам Європейського Союзу.

Читайте також:
Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні
Єврорада ухвалила перший в історії ЄС закон про боротьбу з насильством щодо жінок Єврорада ухвалила перший в історії ЄС закон про боротьбу з насильством щодо жінок
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ