USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Євросоюз ввів санкції проти Медведчука

Під обмеження потрапив і проросійський пропагандист Марчевський
Медведчук
Віктор Медведчук
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз запровадив санкції проти ексдепутата Верховної Ради України Віктора Медведчука. За пропозицією Чехії ЄС вирішив внести до чорного списку Євросоюзу три організації, які працюють на Кремль, повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Чехії.

"Чеській дипломатії вдалося домогтися занесення до санкційного списку ЄС трьох організацій, які працюють на Росію", – зазначено у дописі.

Крім одіозного Медведчука під обмеження потрапив проросійський пропагандист, колишній генпродюсер телеканалу "112 Україна" Артем Марчевський.

До того ж до підсанкційного списку увійшов і "Голос Європи" (Voice of Europe) – пропагандистський ресурс, що використовується РФ, зокрема для впливу на вибори до Європарламенту (обмеження щодо Voice of Europe увійшли до 14 пакета європейських обмежень проти Росії, – ред.).

У Міністерстві закордонних справ Чехії додають, що усі обмеження, які країна вже застосувала до юридичних осіб, тепер поширюються на всі 27 країн – членів Європейського Союзу. А для Медведчука і Марчевського це означає заборону на в'їзд і транзит через усі країни – члени ЄС.

Разом з тим усі кошти й економічні ресурси всіх трьох юридичних осіб заморожені на всій території Євросоюзу.

Новини за темою: Медведчук заробляє на нафтових родовищах у Сибіру, московській нерухомості та донецькій металургії, – розслідування

Підозри щодо Медведчука

Зовсім недавно в Києві викрили підпільний осередок прокремлівського політпроєкту "Другая Украина". Цю організацію в Росії очолив обвинувачений у державній зраді Віктор Медведчук, який координує свою діяльність із ФСБ, з'ясували у Службі безпеки України.

Втім, ще до початку повномасштабного вторгнення РФ Медведчука підозрювали у державній зраді. До лютого 2022 року екснардеп перебував під домашнім арештом, але потім втік. СБУ затримала його у квітні 2022-го, проте у вересні того ж року його обміняли на захисників Маріуполя. Зокрема, на командирів "Азову", які захищали "Азовсталь".

Після цього Кабмін дозволив Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продавати арештоване за кордоном майно. Зокрема, тепер можуть продати яхту екслідера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука орієнтовною вартістю 200 млн євро. Судно вже передали на продаж з Хорватії в Україну.

Раніше 20 лютого минулого року Віктор Медведчук звернувся до Верховного суду з позовом. У своїй позовній заяві вимагав повернути йому громадянство України. Мотивує це тим, що указ президента про припинення його громадянства нібито був "незаконним, безпідставним, свавільним та ухваленим із порушенням норм Конституції України".

А в лютому 2024 року Верховний суд остаточно визнав за державою право власності на українську частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок". Тож у справі по "трубі Медведчука" поставили крапку, повідомив голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень Майно братів Медведчука та Козака передали в управління держави: Йдеться про активи на понад 200 млн гривень
ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії ЄС погодив лишити Урсулу фон дер Ляєн на посту очільниці Єврокомісії