USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Уряд дозволив продати за кордоном яхту Медведчука

Зараз яхта перебуває в Хорватії
яхта Медведчука
Яхта, яка належала Віктору Медведчуку
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів дозволив Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) продавати арештоване за кордоном майно. Зокрема, тепер можуть продати яхту екслідера забороненої партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука орієнтовною вартістю 200 млн євро. Про це йдеться на сайті АРМА.

Зазначається, що своїми постановами №719 та №558 парламент вніс зміни до процедури продажу арештованих активів. Тепер це робитимуть через майданчик Prozorro. Також Кабмін дозволив продавати активи, заарештовані за кордоном.

"Ухвалення історичних по суті змін дозволить повернути довіру до конкурсів із реалізації арештованих активів та відтак прискорити темпи наповнення державного бюджету в умовах війни", – пояснила голова Агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума.

Зміни до законодавства ініціювало АРМА. Завдяки змінам агентство планує продати 92-метрову яхту Royal Romance, що належить сім’ї Віктора Медведчука. Зараз вона перебуває в Хорватії.

Що відомо про яхту?

16 березня стало відомо, що правоохоронці Хорватії заарештували іншу розкішну яхту кума Путіна, народного депутата від проросійської фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука. Згодом яхту Royal Romance намагалися сховати від санкцій. Тоді, за даними ресурсу Еquasis.org, її переоформили з офшорної компанії дружини Медведчука Оксани Марченко Fregata Marine Ltd на іншу – Lanelia Holdings Ltd (зареєстрована на Маршаллових островах). 

Личаківський районний суд Львова 11 квітня 2022 року передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту яхту бізнесмена вартістю приблизно 200 млн євро. Протягом року агентство шукало механізми, як реалізувати майно, що перебуває за кордоном.

АРМА переконане, що кошти від закордонної реалізації яхти, вартість якої орієнтовно оцінюється у 200 млн євро, стануть ресурсом державного бюджету для посилення обороноздатності України та сприятимуть перемозі над ворогом.

Читайте також:
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили