USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Верховний суд остаточно повернув "трубу Медведчука" у державну власність

Наразі триває реєстрація права власності держави на трубопровід
Нафта
Джерело: відкриті джерела

Верховний суд остаточно визнав за державою право власності на українську частину магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок". Таким чином, у справі по "трубі Медведчука" поставлено крапку, повідомив голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

"Цей актив загальновідомий як "труба Медведчука". Нафтопровід був збудований за часів СРСР і після проголошення незалежності України мав перейти у державну власність. Однак цього не сталося. Багато років ним користувалася російська компанія "Транснафтопродукт", – зазначив Коваль.

Також він додав, що Фонд державного майна намагався повернути цей актив у державну власність з 2011 року.

"У 2017 році НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочали розслідування обставин передачі права власності на трубопровід. За результатами розслідування Вищий антикорупційний суд заарештував актив. З 2021 року він знаходиться в управлінні АТ "Укртранснафта", – йдеться у повідомленні.

За словами Коваля, Фонд держмайна одночасно з розслідуванням правоохоронних органів зробив чергову спробу повернути актив у державну власність.

"У 2021 ФДМУ подав позов до Господарського суду Житомирської області, в якому просив визнати за державою право власності на трубопровід. У червні 2023 року суд став на бік Фонду. А вчора Верховний суд не задовольнив касаційну скаргу. Таким чином Україна відстояла своє право на це майно, – додав він.

Зазначається, що наразі триває реєстрація права власності держави на трубопровід.

Раніше ми писали, що підозрюваний у держзраді екснардеп та кум Володимира Путіна Віктор Медведчук заробляє на нафтових родовищах у Сибіру, московській нерухомості та донецькій металургії.

Читайте також:
За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко В Україні заблоковано YouTube-проєкт пропагандистки Панченко
Держгеонадра на Prozorro.Продажі реалізувала спецдозволів на 4,59 млрд гривень Держгеонадра на Prozorro.Продажі реалізувала спецдозволів на 4,59 млрд гривень