USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Єдиний російський авіаносець знаходиться в аварійному стані, – розвідка

Військові та суднобудівники намагаються перекласти один на одного відповідальність за стан авіаносця
Авіаносець РФ
Джерело: відкриті джерела

Єдиний авіаносець РФ "Адмірал Кузнєцов" знаходиться в аварійному стані, неможливе навіть його переміщення на воду. Втім, замість виправлення ситуації російські військові та суднобудівники намагаються перекласти відповідальність один на одного. Про це інформує ГУР Міністерства оборони України

Українська розвідка дізналася, що єдиний російський авіаносець – крейсер "Адмірал Кузнєцов" – перебуває в аварійному стані на 35-му судноремонтному заводі в Мурманську. Для ремонту його планували перенести до причалу.

"Втім, ще на стадії підготовки до переміщення з’ясувалось, що крейсер взагалі не здатен переміщуватися власним ходом. Відтак була здійснена спроба переміщення за допомогою кількох буксирів. Однак це також виявилось неможливим через критичний стан корпусу корабля", – розповідають у ГУР.

Судноремонтники попередили, що стан "Адмірала Кузнєцова" не дозволяє спускати його на воду, адже він з високою ймовірністю перекинеться на бік і потоне. Водолази виявили, що металеві конструкції нижче третьої палуби у корозії. Трюми повністю заповнені каламутною водою, це унеможливлює обстеження корабля зсередини.

"Посадові особи 35-го судноремонтного заводу та керівництво флоту намагаються перекласти один на одного відповідальність за поточний стан справ. Наразі неможливо навіть встановити, хто саме ухвалив рішення про переміщення корабля", – зазначає українська розвідка. 

Відомо, що командування флоту висунуло штрафні санкції на півтора мільярда рублів керівництву заводу за зрив термінів ремонту та невиконання контракту. В свою чергу менеджментом підприємства оприлюднено лист, у якому вказано, що завод не винен у доведенні корабля до плачевного стану.

"З високою долею вірогідності винними визнають військове представництво на заводі, яке здійснювало нагляд за ходом робіт", – наголосили в ГУР.

Додамо, що війська РФ вже втратили в Україні більше військової техніки та озброєння, ніж їхнє угруповання мало на момент повномасштабного вторгнення 24 лютого.

До того ж, за словами начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова, російська армія з початку осені почала зіштовхуватися з технічним голодом, наразі їм критично не вистачає танків.

Читайте також:
Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон Розмістивши ядерну зброю в космосі, РФ може зробити навколоземну орбіту непридатною, – Пентагон
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW За останні пів року окупанти стратили щонайменше 15 беззбройних військових ЗСУ, – HRW