USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

РФ могла втратити близько половини свого боєздатного танкового парку у війні проти України

ЗСУ знищили вже близько тисячі російських танків
російські солдати
Російські солдати
Джерело: відкриті джерела

Армія РФ від початку повномасштабного вторгнення до України втратила щонайменше 1000 танків. Така кількість може становити до половини всього оперативного танкового парку Росії, який у неї був на початку війни. Про це повідомляє CNN.

Згідно з інформацією моніторингової групи Oryx, 544 російські танки були захоплені українськими бійцями, 79 пошкоджено і 65 покинуто. Однак це лише втрати, які дослідники можуть підтвердити візуально.

За словами військового аналітика моніторингової групи Якуба Яновського, фактичні втрати РФ можуть становити близько 2000 танків.

"Росія розпочала війну, маючи на озброєнні близько трьох тисяч боєздатних танків... тому є велика ймовірність того, що Росія втратила половину (своїх) придатних до використання танків", – сказав він.

Заяви, які звучали раніше

Разом з тим заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов вважає, що війська РФ вже втратили в Україні більше військової техніки та озброєння, ніж їхнє угруповання мало на момент повномасштабного вторгнення 24 лютого.

"У ході бойових дій противник продовжує зазнавати величезних втрат. За основними типами озброєння та військової техніки, такими як танки, бойові броньовані машини, артилерійські системи, вони вже навіть перевищують кількість озброєння та військової техніки, яка була в угрупованні противника до початку вторгнення", – зазначив Громов.

Бригадний генерал також уточнив, що з початку бойових дій лише угрупованням Повітряних сил ЗСУ всього знищено 1893 повітряні цілі, з них 187 літаків, 107 вертольотів, 678 крилатих ракет і майже тисяча БПЛА.

Додамо, за словами начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова, російська армія з початку осені почала зіштовхуватися з технічним голодом, наразі їм критично не вистачає танків.

Крім того, більшість російських регіонів непокоїть війна в Україні. У топ-10 найбільш стурбованих регіонів потрапили три області, які розташовані на прикордонній з Україною території.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ