USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Кремль готує вилучення у держкомпаній на тлі нестачі грошей на війну в Україні, – Bloomberg

Російська верхівка планує додаткові витрати для переселення 100 тисяч осіб із Херсона до Росії
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Росія планує вилучити більше грошей у деяких виробників сировини та державних компаній, а також скоротити витрати, не пов'язані з обороною, через зростання витрат на вторгнення в Україну, повідомляє Bloomberg.

Журналістам вдалося ознайомитися з інструкціями, які прем'єр-міністр Михайло Мішустін видав російським чиновникам у середині грудня. З них випливає, що пропозиції уряду включають вищі дивіденди від держкомпаній і "одноразову виплату" від виробників вугілля та добрив. Урядове розпорядження називає ці зусилля частиною "мобілізації доходів".

Також інструкція наказує виділити 175 мільярдів рублів на додаткові витрати для переселення 100 тисяч осіб із Херсона до Росії, що, як зазначає Bloomberg, може говорити про визнання Кремлем неможливості повторної окупації міста російськими військами.

Новини за темою: П'ять фактів, які ми дізналися зі статті Washington Post про контрнаступ ЗСУ на Харківщині та Херсонщині

Bloomberg із посиланням на джерела стверджує, що частина додаткових грошей, які планує вилучити уряд, підуть на покриття витрат, пов'язаних із повномасштабним російським вторгненням в Україну.

За їхніми словами, рішення про розмір дивідендів або одноразового збору поки що не прийнято. При цьому, зазначають джерела, влада намагатиметься встановлювати відсоток дивідендів не нижче 50% від чистого прибутку для держкомпаній.

Читайте також:
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну Українці найбільше серед європейських країн готові воювати за свою країну
Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх? Україна вперше від початку війни збила в повітрі російський стратегічний бомбардувальник. Чому це серйозний успіх?
Торік військові витрати у світі зросли на 6,8%, – дослідження Торік військові витрати у світі зросли на 6,8%, – дослідження