USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Якою буде погода у другій половині березня: Прогноз синоптикині

Інтенсивного потепління у третій декаді березня не буде
дощ погода
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Березень може бути багатим на сюрпризи. Про це повідомила синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха в ефірі UWN.

"Весна вона дуже примхлива і мінлива, особливо березень може бути багатий на сюрпризи. Сказати, що такі сюрпризи, які ми бачимо на цьому тижні у деяких областях у вигляді снігу, мокрого снігу, що це було щось аномальним, ми не можемо, тому що в принципі це типова погода для березня і ми знаємо, особливо кияни знають, що березень такі зимові сюрпризи може ще нам надавати", – сказала вона.

За прогнозами синоптиків, інтенсивного потепління у третій декаді березня не буде.

Вже з понеділка температура буде дещо знижуватися і може бути невеликий мороз вночі. 19 і 20 числа можуть бути опади у вигляді мокрого снігу, особливо по західних і північних областях.

"Решта території також буде перебувати в полі зниженого тиску, тому часом дощитиме, опади різної інтенсивності, як я вже зазначила, найбільша ймовірність саме по західних і північних областях, час від часу може прориватися мокрий сніг. Варто зазначити, що також опади очікуються в неділю, в нас вже буде зміна синоптичної ситуації саме та, яка надалі принесе нам зниження температури, вона буде відбуватися протягом неділі, але в неділю це буде тільки у вигляді дощу і це тільки у західних і частково в Житомирській, Вінницькій і Київській областях", – додала вона.

У кінці березня очікується нестійка погода, часом можуть бути опади у вигляді дощу та мокрого снігу.

По температурних показниках очікується, що березень буде все ж таки вищий за кліматичну норму, десь градуси на 2, а квітень – на 1–1,5 градуса, за попередніми розрахунками.

Максимальна температура, яку може витримати організм людини

Вчені з’ясували, що здорова молода людина може померти, витримавши шість годин тепла при 35°C в поєднанні зі 100% вологості. Проте нові дослідження свідчать про те, що цей поріг може бути навіть нижчим.

Науковці зазначають, що піт людини виступає основним засобом регулювання температури, але в таких обставинах він вже не випаровується через шкіру. Це може призвести до теплового удару та дисфункції органів і навіть до летального результату.

Та екстремально висока температура не обов'язково має наближатися до такого рівня, щоб призвести до смерті людей, і цей поріг різний для кожної особи залежно від віку, стану здоров'я та інших соціальних і економічних факторів, зазначають фахівці.

Теги: погода
Читайте також:
Погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, – Погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, – "Укргідрометцентр"
До України знову прийшов пил із Сахари До України знову прийшов пил із Сахари
На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг
Пил із Сахари покрив частину України. Синоптики пояснили, яку це становить загрозу і чому його не слід плутати з пиловою бурею Пил із Сахари покрив частину України. Синоптики пояснили, яку це становить загрозу і чому його не слід плутати з пиловою бурею