USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15
Втрати орків: 4 8 4 0 3 0 (+1740)
USD
НБУ
39.72
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.81
Готівка
43.15

Вимагав хабарі з перевізників: На Миколаївщині затримали керівника "Укртрансбезпеки"

Посадовець отримував щонайменше 50 тис. гривень незаконного прибутку в день
ДБР затримало керівника Укртрансбезпеки на мільйонних поборах з перевізників
ДБР затримало керівника Укртрансбезпеки на мільйонних поборах з перевізників
Джерело: ДБР

Правоохоронці викрили керівника "Укртрансбезпеки" Миколаївської області на системних хабарях з перевізників. Він встановив щомісячну "таксу" від 500 гривень до 5 тис. гривень з перевізника за можливість працювати при перевезенні товарів областю. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

У відомстві розповіли, що протягом 2023 року та до початку 2024-го виконувач обов’язків начальника "Укртрансбезпеки" у Миколаївській області налагодив систему поборів з підприємців.

Він встановив щомісячну "таксу" від 500 гривень до 5 тис. гривень з перевізника за можливість спокійно працювати при перевезенні товарів областю. Сума залежала від кількості вантажівок у комерсантів.

"За оперативними даними, за такий "контроль" над безпекою на транспорті посадовець в день отримував щонайменше 50 тис. гривень незаконного прибутку", – розповіли в ДБР.

Правоохоронці затримали посадовця "Укртрансбезпеки" під час отримання чергового хабаря.

"Наразі фігуранту повідомлено про підозру за п'ятьма фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу", – зазначили у відомстві.

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до оборудки.

Раніше ми повідомляли, що посадовця Мінкульту затримали на хабарі за безперешкодне вивезення антикваріату за кордон.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві
Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві Військовим, які розстріляли патрульного на Вінниччині, оголосили про підозру у посяганні на життя правоохоронця, а також у дезертирстві