USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Посадовця Мінкульту затримали на хабарі за безперешкодне вивезення антикваріату за кордон

Фігурант організував схему безперешкодного вивозу антикварної зброї за межі України
Затримано посадовця Мінкульту який організував схему вивозу антикварної зброї за межі України

Затримано посадовця Мінкульту, який організував схему вивозу антикварної зброї за межі України

Джерело: Нацполіція

Правоохоронці викрили начальника одного з управлінь Міністерства культури та інформаційної політики, який організував схему безперешкодного вивозу антикварної зброї за межі України. За такі послуги він вимагав хабар у 3300 доларів. Про це повідомляє ГУ НП у місті Києві.

Правоохоронці встановили, що посадовець вимагав кошти за забезпечення впливу на третіх осіб для вивезення антикварної холодної зброї з України в обхід митного контролю.

"15 лютого оперативники затримали начальника одного з управлінь Міністерства культури та інформаційної політики на хабарі у 3000 доларів США. Раніше було задокументовано факт одержання 300 доларів у якості завдатку. Гроші вилучено на місці затримання", – розповіли правоохоронці.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта було вилучено ще 10 тисяч доларів та 200 тисяч гривень.

"Наразі вирішується питання про повідомлення посадовцю про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна", – йдеться у дописі.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення кола посадовців, причетних до зазначеної корупційної схеми.

Раніше ми повідомляли, що подружжя намагалося незаконно вивезти з України брендові ювелірні прикраси на 15 мільйонів гривень. Зловмисники ховали прикраси під одягом.

Читайте також:
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ
Рада дозволила працівникам Рада дозволила працівникам "Укрпошти" використовувати зброю
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька