USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Викрили чиновника Міноборони, який у 2022-2023 роках купив і "переписав" на цивільну дружину нерухомість

Чиновник збагатився на майже 14 млн грн
затримання_1
Затримання чиновника
Джерело: СБУ

Служба безпеки України за особистого сприяння міністра оборони викрила на корупції начальника Головного управління капітальних вкладень Міноборони. У 2022-2023 роках купив і "переписав" на цивільну дружину нерухомість та елітний автопарк, незаконно збагатившись на майже 14 млн грн, повідомили в пресслужбі СБУ.

Надалі, за даними слідства, за ці гроші чиновник придбав дві квартири у новобудовах, гараж та паркомісце у Києві.

"Крім того, за одержані "прибутки" посадовець купив три авто преміумкласу, у тому числі марки LEXUS та BMW. Потім, щоб приховати придбані активи, чиновник "переписав" їх на свою цивільну дружину. При цьому оформив на себе довіреність щодо управління цим майном", - йдеться в повідомленні.

Також у ході розслідування встановили факт приховування від декларування понад 3 млн гривень, а ще 3,5 млн грн чиновник зберігав у своєї цивільної дружини.

На підставі матеріалів військової контррозвідки СБУ посадовцю Міноборони повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації.

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Новини за темою: В Міноборони виявили ще одну корупційну схему – знову влаштували махінації на продуктах харчування

Раніше

ВАКС обрав запобіжний захід одному з фігурантів справи про розкрадання 1,5 млрд гривень на закупівлі снарядів для ЗСУ. Слідча суддя ВАКС Катерина Сікора застосувала до відстороненого в.о. директора Департаменту військово-технічної політики розвитку озброєння та військової техніки Міноборони Тоомаса Нахкура запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

"2 лютого слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та застосувала до в.о. директора одного з департаментів Міноборони України, якого нещодавно було відсторонено від посади, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання", - йдеться у повідомленні.

Також нещодавно Міністерство оборони України повідомило, що відсторонило керівника одного з департаментів. Приводом для цього стала підозра, яку він отримав 27 січня. 

Тим часом колишній очільник департаменту Міністерства оборони Олександр Лієв оголосив, що піде на публічний поліграф (так званий детектор брехні), щоб довести власну невинуватість. Його підозрюють у справі про заволодіння майже 1,5 млрд гривень на закупівлі боєприпасів.

Читайте також:
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме