USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Лієв заявив, що йде на публічний поліграф, щоб довести свою невинуватість

Він запросив усіх представників медіа долучитися до цього заходу
Олександр Лієв
Олександр Лієв
Джерело: відкриті джерела
Колишній очільник департаменту Міністерства оборони Олександр Лієв оголосив, що піде на публічний поліграф (так званий детектор брехні), щоб довести власну невинуватість. Його підозрюють у справі про заволодіння майже 1,5 млрд гривень на закупівлі боєприпасів. Про це Лієв заявив у Facebook.
 
За його словами, в останні два дні він запропонував відкрите спілкування "і каналу "Труха", і клубу Шабуніна – Каленюк" із проходженням при цьому поліграфа, але ті, мовляв, не погодилися.

"Проте я все одно вирішив пройти поліграф. Публічно. Я звернувся до Всеукраїнської асоціації поліграфологів, вони розглянули моє звернення і підтвердили готовність щодо проведення психофізіологічного дослідження їхніми фахівцями", – написав Лієв.

Він запросив усіх представників медіа долучитися до цього заходу в понеділок, 5 лютого, о 17:00. Місце проведення обіцяє повідомити окремо – під час підтвердження акредитації представників ЗМІ.

Експосадовець Міноборони сказав, що відповість "на всі запитання, які лежать у фабулі підозри", зокрема, чи отримував він неправомірну вигоду, чи мав змову з керівниками ТОВ "Львівський Арсенал", чи мав намір виїхати за межі України для переховування від слідства тощо.

Що цьому передувало

27 січня колишньому та чинному керівникам департаменту Міноборони (Лієву і Тоомасу Нахкуру), менеджерам компанії "Львівський Арсенал" (Юрію Збітнєву) і представнику іноземної фірми повідомили про підозру у справі розкрадання майже 1,5 млрд гривень на закупівлі снарядів. Того дня у колишнього та чинного чиновників Міноборони та менеджерів "Львівського Арсеналу" провели обшуки.

Сьогодні Міністерство оборони України повідомило, що відсторонило керівника одного з департаментів. Приводом для цього стала підозра, яку він отримав 27 січня. 

Читайте також:
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме