USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

В Міноборони виявили ще одну корупційну схему – знову влаштували махінації на продуктах харчування

Схема дозволяла постачальникам вдаватися до зловживань при формуванні ціни на ходові продукти
НАБУ

НАБУ вивчає документи, щоб виявити схеми під час закупівель Міноборони

Джерело: НАБУ

Правоохоронці викрили нову корупційну схему із закупівлями Міністерства оборони. Схема дозволяла значно завищувати ціни на певні продукти. Про це поінформувало Національне антикорупційне бюро України у Telegram.

У межах розслідування щодо закупівель Міноборони з організації харчування детективи підтвердили факти існування корупційної схеми. Вона дозволяла значно завищувати ціни на певні категорії продуктів.

"Таким чином недоброчесні постачальники отримують надприбутки та фактично наживаються на армії під час повномасштабної агресії РФ", – йдеться у повідомленні.

Як пояснили правоохоронці, схема дозволяла постачальникам вдаватися до зловживань при формуванні ціни на ходові продукти. До прикладу, яйця продавали втридорога, а лосось або лохину, які не побачиш в раціоні військових, – за цінами, в рази нижче ринкових.

Детективи вилучають та опрацьовують великий масив первинних документів складського обліку військових частин, одержувачів послуги, що необхідно для встановлення обсягів постачання всіх найменувань продуктів за каталогом. Наразі призначено низку експертиз, триває збір додаткових матеріалів. До слідчих дій залучили Державну аудиторську службу.

Нагадаємо, Міністерство оборони України запобігло неефективному витрачанню 11,7 мільйона гривень на закупівлі спеціальних навушників. Служба внутрішнього аудиту Міноборони провела дослідження закупівлі спеціальних навушників.

Раніше ми повідомляли, у результаті комплексних заходів Офісу генерального прокурора та Служби безпеки у співпраці з Міністерством оборони України до бюджету повернуто майже 1,5 млрд гривень, які були незаконно виведені за кордон під час закупівлі оптової партії боєприпасів.

Читайте також:
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме