USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Син Гладковського будує віллу на узбережжі Іспанії

Мова про земельну ділянку у La Zagaleta – закритому елітному поселенні на півдні країни, де збираються зірки шоубізнесу, спортсмени, бізнесмени та політики з усього світу.
Іспанія
Гладковський будує віллу на узбережжі Іспанії
Джерело: відкриті джерела

Один із синів колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, який перебуває в розшуку, Михайло Гладковський, володіє фірмою, яка будує віллу на узбережжі Іспанії. Про це пишуть журналісти "Схем".

Як з'ясували журналісти, іспанська фірма Bilderberg Consulting Financiero, якою володіє 28-річний Гладковський-молодший, у квітні 2022 року придбала земельну ділянку площею 4328 квадратних метрів у поселенні La Zagaleta. Через кілька місяців на ділянці розпочалося будівництво вілли, яке триває досі.

Поселення дуже популярне серед політиків, спортсменів та зірок шоу-бізнесу. У цій же провінції розташовані вілли колишнього президента України Петра Порошенка та його близьких соратників – Ігоря Кононенка та Олега Гладковського. Нова ділянка знаходиться лише за 15 хвилин їзди від раніше відомої вілли у власності Гладковських.

Зараз на території ведуться роботи з будівництва будинку, там вже закладено фундамент. Передбачається, що це буде багаторівнева вілла.

Точна вартість земельної ділянки та вілли, що будує на ній, невідома. При цьому ділянка з аналогічною площею в La Zagaleta коштувала 2,5 мільйона євро, включаючи вартість проектування вілли. В оголошенні, яке знайшли журналісти, також зазначено, що вартість готової вілли може сягати 12-15 мільйонів євро.

"Джерелом коштів на земельну ділянку могла бути, в тому числі, позика Bilderberg Consulting Financiero від бізнесу, безпосередньо пов’язаного з родиною Гладковського, про яку йдеться у фінансовому звіті іспанської фірми. Це 2 мільйони євро, надані у 2022 році віденською компанією Bogdan Holding GmbH. Її власником через ланцюжок з двох інших фірм...є сам експосадовець РНБО Олег Гладковський. Він також вказував ці фірми у своїх деклараціях", – йдеться у публікації.

"Схеми" також звернулися до Михайла та Олега Гладковського за коментарями про походження коштів на нерухомість. Але вони не відповіли на дзвінки та повідомлення.

Справа Гладковських

Вищий антикорупційний суд заочно судитиме колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за зловживання 17,44 млн грн. За версією слідства, він у змові з іншими особами організував закупівлю вантажних автомобілів за цінами, які значно перевищували передбачені бюджетом.

НАБУ та САП повідомили про підозру іншому синові Гладковського, Ігорю, та ексгендиректору "Укрспецекспорту" Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК "Укрспецекспорт", зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною синові експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотамірів) за цінами, навмисно завищеними майже в 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Читайте також:
Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень Мати заступника начальника Полтавського ТЦК купила квартиру майже за 2 млн гривень
Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку Суд призначив заставу главі Антимонопольного комітету Павлу Кириленку
Вирішував земельні питання за пів мільйона гривень: НАБУ та САП завершили слідство за підозрою заступника голови Рівненської облради Вирішував земельні питання за пів мільйона гривень: НАБУ та САП завершили слідство за підозрою заступника голови Рівненської облради
Екснардепу, якого звинувачували у завдані шкоди Одеському припортовому заводу на понад 93 млн гривень, скасували підозру. Рішення суду оскаржать Екснардепу, якого звинувачували у завдані шкоди Одеському припортовому заводу на понад 93 млн гривень, скасували підозру. Рішення суду оскаржать