USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

В Міноборони відсторонили керівника департаменту та оголосили підозру

Причина відсторонення – оголошення підозри у кримінальному провадженні
Міноборони
Міністерство оборони України
Джерело: відкриті джерела

В Міністерстві оборони України відсторонили керівника одного з департаментів. Приводом для цього стала підозра, яку він отримав 27 січня. Про це йдеться у повідомленні Міноборони України.

"Рішенням міністра оборони України Рустема Умєрова від 1 лютого 2024 року за клопотанням заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Івана Гаврилюка тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України Тоомас Нахкур відсторонений від виконання службових обов’язків", – зазначається у дописі.

Як уточнили у відомстві, причина відсторонення – оголошення підозри у кримінальному провадженні.

"Підозра Тоомасу Нахкуру була вручена 27 січня 2024 року", – наголосили в Міноборони.

Варто відзначити, що 27 січня у колишнього та чинного чиновників Міноборони та менеджерів "Львівського Арсеналу" провели обшуки. Посадовців підозрюють у розкраданні майже 1,5 млрд гривень на закупівлі снарядів для ЗСУ.

Серед фігурантів – скандально відомий Олександр Лієв, який був керівником Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони. Крім того, обшуки відбулися й у нинішнього керівника цього департаменту Тоомаса Нахкура.

Наприкінці минулого року українські правоохоронці ліквідували корупційну схему придбання боєприпасів для ЗСУ майже на 1,5 млрд гривень. До оборудки причетний керівник одного з головних управлінь Міноборони. Його затримали.

Тиждень тому у результаті комплексних заходів Офісу генерального прокурора та Служби безпеки у співпраці з Міністерством оборони України до бюджету повернуто майже 1,5 млрд гривень, які були незаконно виведені за кордон під час закупівлі оптової партії боєприпасів.

Читайте також:
В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані В армії зараз є 12 тисяч вакансій: Які найбільш затребувані
Не заміна 100 тисяч Не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова виплата: В Міноборони пояснили, хто зможе отримати додаткові 70 тис. гривень
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні у форматі застосунку: Як він працюватиме