USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Влада Китаю відмовилась купувати російське зерно, – Bloomberg

З січня по квітень 2023 року РФ поставила в Китай лише 0,5% пшениці
зерно

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Китай відмовився купувати російське зерно, незважаючи на те, що країна може стати найбільшим покупцем основних продуктів харчування цього сезону, а Росія – найбільшим експортером. Про це йдеться у Bloomberg.

"Китай закуповує багато пшениці, при цьому загальний обсяг імпорту зріс більш ніж на 60% порівняно з минулим роком і становив близько 6 млн тонн за перші чотири місяці року. З них на Росію довелося зовсім небагато – 30 тисяч тонн", – пише видання.

За даними китайської митниці, в період з січня по квітень цього року основним постачальником пшениці на ринок КНР стала Австралія – 59,7%. Також багато зерна китайцям постачають Канада – 18,3% і США – 7,9%. На Росію припадає лише 0,5% постачання пшениці.   

Новини за темою: Україна знаходить все більше китайських компонентів на полі бою: Що каже Пекін

Згідно з даними Bloomberg, пшениця стала винятком у зростаючій торгівлі між Пекіном і Москвою. На тлі західних санкцій РФ істотно наростила поставки електроенергії та алюмінію в Китай, але не пшениці.

Раніше

Іран та Росія підписали угоду про будівництво залізничного коридору, який конкуруватиме з Суецьким каналом як основний світовий торговельний шлях.

Будівництво залізниці Решт – Астара розглядається як важлива ланка в коридорі, призначеному для з'єднання Індії, Ірану, Росії, Азербайджану та інших країн залізницями та морем. Планується, що цей коридор конкуруватиме з Суецьким каналом як основний світовий торговельний шлях. Оскільки коридор протяжністю 162 км вздовж узбережжя Каспійського моря допоможе з'єднати російські порти на Балтійському морі з іранськими портами в Індійському океані та Перській затоці.

Читайте також:
Повторює Повторює "сирійську тактику": Росія вбила понад 90 медиків, поліцейських і рятувальників під час повторних ударів по Україні
Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW Якщо Росія захопить Часів Яр, це відкриє їй дорогу до оборонного поясу ЗСУ, – ISW
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт