USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Україна знаходить все більше китайських компонентів на полі бою: Що каже Пекін

В навігаційних системах безпілотників "Орлан" виявили деталі китайського виробництва
Китай Росія
Джерело: відкриті джерела

Міністр закордонних справ КНР Цинь Ган заявив, що Пекін не продаватиме зброю РФ, яка розв’язала повномасштабну війну проти України. Водночас на полі бою знаходять усе більше китайських компонентів у російській техніці.

Під час пресконференції з німецькою колегою Анналеною Бербок у п’ятницю, 14 квітня, міністр повторив, що Пекін нібито зберігає "нейтралітет" та готовий сприяти переговорам, щоб знайти "мирне вирішення конфлікту", пише Reuters.

"Що стосується експорту військових товарів, Китай займає розсудливу і відповідальну позицію. Китай не надаватиме зброю відповідним сторонам конфлікту, а також керуватиме експортом товарів подвійного призначення і експортуватиме його відповідно до законів і правил", – зазначив Цинь Ган. 

Радник глави Офісу президента Владислав Власюк розповів, що українські військові знаходять все більше електроніки з Китаю в російському озброєнні, яке використовують проти України.

Новини за темою: Китай, найімовірніше, готується до початку війни, – МЗС Тайваню

"Тенденція зараз така, що там менше західних компонентів, але більше компонентів – не складно здогадатися якої країни – звичайно, Китаю", – сказав він.

Українські експерти передали агентству розвіддані. Так, в навігаційних системах безпілотників "Орлан" виявили деталі китайського виробництва замість швейцарських, а в системі управління вогнем танків РФ – замість французьких.

За словами Власюка, Україна ідентифікувала деяких виробників або постачальників і поділиться даними із західними союзниками. У МЗС Китаю повідомили Reuters, що завжди мали "нормальну торговельну співпрацю на основі рівності і взаємної вигоди" зі всіма країнами, включно з Росією.

Раніше

Сі Цзіньпін заявив, що готується до війни. На щорічному засіданні парламенту та його вищого політичного консультативного органу в березні Сі Цзіньпін розкрив тему готовності до війни в чотирьох окремих промовах, в одному випадку сказавши своїм генералам "сміливо воювати".
Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела