USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

У Бахмуті та на флангах наразі немає активних боїв, – Маляр

Наступальна активність окупантів знижена
Бахмут_6

Бахмут, травень 2023 року 

Джерело: 93-тя ОМБр Холодний Яр

26-го і 27 травня ні в Бахмуті, ні на флангах немає активних боїв. Про це у своєму телеграм-каналі написала заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

За її словами, окупанти зробили ставку на завдання авіаційних ударів та інтенсивних артилерійських обстрілів. Однак вцілому наступальна активність знижена.

"Вчора і сьогодні там немає активних боїв – ні в місті, ні на флангах. Натомість ворог активно обстрілює околиці міста та підступи до нього. Ми міцно тримаємо зайняті раніше панівні висоти на півночі та півдні від Бахмута. Водночас просування протягом вчора і сьогодні призупинено з метою виконання інших задач", – зазначила Маляр.

Вона додала, що зниження наступальної активності окупантів обумовлено тим, що проводиться заміна та перегрупування військ. 

В цілому про ситуацію на сході

Заступниця голови МОУ додала, що російські війська ведуть наступальні дії на шести напрямках – Куп'янському, Лиманському, Авдіївському, Мар‘їнському, Шахтарському, Бахмутському.

"У загальному підсумку бойових дій на сході станом на зараз ворогу не вдається просуватись вглиб території. Наступальні дії зупиняють наші мужні воїни. Разом з тим, по всіх напрямках ворог здійснює артилерійські обстріли та авіаційні удари, на які  робить ставку там, де знижується інтенсивність боїв", – розповіла вона.

На Куп’янському – ворог намагається зайняти кращі позиції. Поки безуспішно.

На Лиманському – ворог веде наступальні дії, але безуспішно.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії. Успіху не мав.

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку ворог завдає авіаударів та обстрілює населені пункти.

Раніше у Міноборони підтвердили вивід "вагнерівців" з околиць Бахмута і розповіли, хто їх замінив.

Читайте також:
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026 або 2027 роках, – The Economist
Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію Лише четверта частина заявок про зруйноване та пошкоджене житло проходить верифікацію
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців