USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Ужгородській міськраді проводять обшуки. Причина – "відпочинок" депутатів за кордоном

Тепер порушникам загрожує до дев'яти років ув’язнення
СБУ форма
Джерело: відкриті джерела

Правоохоронці провели серію обшуків в адмінбудівлі Ужгородської міської ради. Перевірялись обставини виїзду за кордон місцевих депутатів.

За даними СБУ, для виїзду за межі України чиновники міськради вносили недостовірні відомості до офіційних документів про службові відрядження. Зокрема, для оформлення зарубіжної поїздки посадовці використовували фіктивні запрошення від афілійованих іноземних організацій.

Для маскування злочинної діяльності фігуранти не реєстрували таку "кореспонденцію", а підписані листи на закордонні "відрядження" не вносили до системи електронного документообігу міськради. За наявними даними, під час таких "відряджень" посадовці насправді виїжджали на зарубіжний відпочинок під час війни, констатують в спецслужбі.

"Для з’ясування всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України)", – уточнюють у відомстві.

Тепер порушникам загрожує до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Додамо

Обшуки цього дня проводили і у спільників народного депутата Олександра Дубінського, якому закидають організацію схеми для ухилянтів. Так, за інформацією, наявною у слідства, парламентар у змові з іншими особами організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини.

"За даними слідства, нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів", – зазначають в СБУ.

До того ж безпрецедентну за масштабами схему ухилення від мобілізації викрили у столиці. Її організував ексначальник Київського обласного військового комісаріату, який вийшов на пенсію. Крім того, подібні схеми було викрито також на Київщині і на Полтавщині. Там серед підозрюваних – керівник відділення столичного медзакладу, заступник директора інституту та адвокатка. 

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет Масштабні обшуки: Чотири виробники підозрюються у збуті нелегальних сигарет
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів