USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Трагедія на атракціоні у столиці: У КМДА проводять обшуки

Винним загрожує до восьми років позбавлення волі
обшуки в КМДА
Обшуки в КМДА
Джерело: Нацполіція

Правоохоронці проводять обшуки у КМДА, щоб встановити осіб, які дозволили розташувати над Дніпром атракціон, на якому загинув 20-річний хлопець. Про це повідомляє пресслужба поліції.

"Наразі слідчі проводять обшуки у відповідних службах КМДА, які погодили розташування атракціону, органах державного контролю, що видавали дозволи та мали здійснювати належний контроль за його діяльністю, та безпосередньо у фірмах власника атракціону", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у цій справі вже допитали директора атракціону та персонал й вилучили службову документацію, яка буде вивчатись в межах призначеної експертизи.

Відкрито дві кримінальні справи: за ч. 2 ст. 272 – порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини та за ч. 3 ст. 367 – службова недбалість.

Винним загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Що відомо про трагедію?

21 липня надвечір стало відомо, що в Києві на атракціоні, що проходить через Дніпро, обірвався тролей. Саме тоді над водою в повітрі перебував 20-річний хлопець, який впав у воду. Відповідні служби одразу ж почали рятувальну операцію. А в прокуратурі розпочали кримінальне провадження.

З'ясувалося, що раніше прокуратура вже вимагала зупинити роботу цього атракціону над Дніпром. Більше того, у 2021 році поліція зверталася до суду, щоб припинити його роботу. Проте тоді суд не задовольнив позов.

Власник атракціону ж заявив, що співпрацюватиме зі слідством.

Читайте також:
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу За сприяння у вступі: У Києві на хабарі у дві тисячі доларів затримали проректора приватного вишу
У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години У Києві з 23 вересня діятимуть оновлені перепустки для проїзду під час комендантської години
Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення Новий перегінний тунель і під'єднані контактні рейки: Роботи на синій гілці київського метро в процесі завершення