USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Відправляли ухилянтів за кордон: У спільників Дубінського проводять обшуки

ДБР прийшло з обшуками, зокрема, до приймальні нардепа Дубінського
Олександр Дубінський
Олександр Дубінський
Джерело: відкриті джерела

Правоохоронці проводять обшуки у спільників народного депутата Олександра Дубінського, якому закидають організацію схеми для ухилянтів.

Додамо, що Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань, які повідомили про обшуки, не називають імені нардепа. Втім, джерела ЗМІ у правоохоронних органах говорять, що згаданий фігурант-депутат – це Олександр Дубінський.

У чому підозрюють нардепа?

Зазначено, що обшуки проводять за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, до якого може бути причетний народний депутат України. Так, за інформацією, наявною у слідства, парламентар у змові з іншими особами організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини.

"Родич співмешканки народного обранця намагався виїхати з території України до Республіки Молдова на автомобілі через один з пропускних пунктів. Як підстава для перетину державного кордону ним були надані документи, внесені в систему "Шлях" – витяг з розпорядження Київської обласної військової адміністрації про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань", – розповідають в ДБР.

Що цікаво: цей дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання Громадської організації "МЕДІАОБОРОНА". Щоправда, сам "родич" пізніше засвідчив, що не обізнаний з діяльністю цієї громадської організації.

Також з’ясувалось, що насправді чоловік за вказівкою народного депутата мав прибути до Кишинева. Де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто народного обранця з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до столиці Австрії Відня.

Не єдиний випадок?

В спецслужбі зазначають, що, за наявними даними, частину документів, необхідних для втечі "клієнтів" за межі України, народний депутат зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича.

"За даними слідства, нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів", – уточнюють там.

Тож наразі правоохоронці проводять сім одночасних обшуків у приміщенні громадської організації, її керівника і засновників, в місцях їх проживання, а також в інших осіб, які брали участь в організації незаконного перетину.

"Враховуючи обставини, генеральний прокурор України відкрив кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України, тобто за фактом організації незаконного переправлення через державний кордон, вчиненого народним депутатом за попередньою змовою з іншими особами", – наголошують у відомстві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Справа Дубінського

Відзначимо, що нардепа також підозрюють у внесенні службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів, на підставі яких він виїхав за кордон нібито під приводом супроводження батька на лікування.

Слідство встановило, що він отримав дозвіл залишити Україну під цим приводом та самостійно покинув країну 27 червня 2023 року. Своєю чергою батько нардепа самостійно виїхав за кордон 26 червня 2023 року, а потім повернувся до України 11 липня 2023 року.

Сам Дубінський повернувся до України лише 27 липня 2023 року.

Правоохоронці отримали інформацію, що під час перебування за кордоном парламентар встиг двічі відвідати Італію, Хорватію та Іспанію.

А от Дубінський поскаржився на "політичне замовлення" та висловив упевненість, що "справа проти нього розвалиться".

До того ж раніше депутат Київської обласної ради Ігор Колтунов вже повідомляв про те, що, за його інформацією, нардеп Дубінський по сьогодні керує значною частиною депутатської фракції Київської облради, серед яких, на його думку, є депутати, що отримують зарплату в конвертах.

 
Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням