USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

В уряді Німеччини визначилися з новим міністром оборони: Хто такий Борис Пісторіус

З призначенням Пісторіуса уряд перестає бути гендерно збалансованим
Борис Пісторіус
Джерело: відкриті джерела

Міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борис Пісторіус стане новим федеральним міністром оборони, повідомила пресслужба уряду Німеччини.

Він стане наступником політика Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) Крістін Ламбрехт, яка пішла у відставку. Міністр оборони, яку критикували протягом декількох місяців, написала в понеділок вранці, що попросила Шольца звільнити її.

Пісторіус є міністром внутрішніх справ і спорту Нижньої Саксонії з 2013 року. До цього він отримав досвід роботи на муніципальному рівні, обіймаючи, зокрема, посаду мера міста Оснабрюк. Також він є членом СДПН з 1976 року.

Відомий як затятий борець з екстремізмом. У лютому 2017 року видав наказ про депортацію ісламістів німецького походження ще до скоєння якихось злочинів. У 2021-му зажадав видалити месенджер Telegram із магазинів додатків Apple та Google, якщо він продовжить ігнорувати прохання допомогти відстежити екстремістський контент.

Як пише Spiegel, завдяки своїй прямолінійності Пісторіус вважався одним з найпопулярніших міністрів у Нижній Саксонії. В останні роки він також був найпомітнішим з міністрів внутрішніх справ Соціал-демократична партія Німеччини, добре пов'язаний з органами безпеки і добре обізнаний з політикою щодо біженців.

На новій посаді на Пісторіуса чекають величезні завдання. Стан військ оцінюють як жалюгідний, а з огляду на російський напад на Україну існує нагальна потреба в реструктуризації Бундесверу. Міністерство оборони вважається дуже стійким до змін.

Також Пісторіус закликав до конфіскації майна російських олігархів.

"Ми повинні наслідувати приклад Канади і не лише заморозити активи олігархів, які знаходяться в санкційному списку ЄС проти Росії, а й конфіскувати їх і використати для гуманітарної допомоги та відбудови України", – сказав Пісторіус на початку літа 2022 року.

З призначенням Пісторіуса уряд перестає бути гендерно збалансованим. Канцлер Олаф Шольц на початку свого перебування на посаді заявив, що чоловіки і жінки складають половину суспільства – і тому жінки також повинні мати половину влади. У коаліції ще до оголошення нового призначення в СДПН лунали голоси про те, що паритет повинен і надалі зберігатися. Якщо Шольц захоче зберегти паритет, знадобиться ще одна перестановка в уряді.

Читайте також:
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ Один із вбитих у Німеччині військових служив у ДШВ
У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено У Німеччині росіянин вбив двох українських військових. Оновлено
Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено Повернення українських чоловіків додому: Які країни погодились. Оновлено