USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт подала у відставку

Чутки в ЗМІ виявилися правдою
Крістін Ламбрехт
Джерело: відкриті джерела

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт офіційно попросила канцлера Олафа Шольца про відставку. Про це сказано у заяві, опублікованій на її сторінці у Facebook. 

У заяві вона натякнула, що причиною відставки стали "місяці уваги ЗМІ до її персони". Йдеться про ряд скандалів, пов'язаних з персоною Ламбрехт. 

Пізніше стало відомо, що Шольц прийняв відставку Ламбрехт. 

За даними газети Frankfurter Allgemeine Zeitung, наразі розглядаються кандидатури трьох політиків, які можуть замінити Ламбрехт. Серед них – голова міністерства праці Хубертус Хайль, співголова соціал-демократів Ларс Клінгбайль, а також уповноважена бундестагу у справах військовослужбовців Єва Хегль.

Зокрема

  • Після вступу на посаду в грудні 2021 року міністр зізналася, що не знає звань бундесверу, а через п’ять місяців сказала, що досі їх не вивчила.
  • Критика міністра через недостатньо оперативні рішення щодо допомоги Україні та БМП Puma, які зламалися під час навчань.
  • Наприкінці грудня вона записала новорічне звернення в Instagram, в якому на тлі феєрверків каже, що війна в Україні дозволила їй познайомитися із цікавими людьми. 

Нагадаємо, очікується, що Німеччина передасть Україні танки Leopard 2. За деякими даними, це рішення прийнято після того, як Вашингтон зняв "танкове ембарго".

Читайте також:
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини