USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

В Україні запрацював перший цех Rheinmetall

Там займатимуться ремонтом і виробництвом нових зразків бронетехніки
Перший цех Rheinmetall в Україні_2
Джерело: Телеграм/Камишін

В Україні запрацював перший спільний з АТ "Українська оборонна промисловість" цех Rheinmetall з ремонту та виробництва бронетехніки. Про це повідомив міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Наразі основне призначення нового майданчика – ремонт військової техніки розробки німецького концерну Rheinmetall.

Як пише пресслужба АТ "Українська оборонна промисловість", відкриття цеху прискорить відновлення бойових машин і повернення їх на передову, а згодом дасть змогу виробляти нову техніку для сил безпеки та оборони України силами українських зброярів.

"Ми прагнемо розвивати наші виробничі можливості спільно із союзниками і вважаємо, що українська оборонка – частина європейського ОПК, яка зміцнює систему колективної безпеки Євросоюзу. Тому відкриття спільного з Rheinmetall виробничого майданчика – це не тільки крок до перемоги України, а й важливий етап у побудові арсеналу вільного світу", – розповів глава Мінстратегпрому.

Новини за темою: Ще десятки тисяч 155-мм боєприпасів. Rheinmetall зробить для України замовлення на 142 млн євро

Співпраця України та Rheinmetall

Раніше вже повідомлялося, що Rheinmetall планує створити в Україні щонайменше чотири збройових заводи. Очікується, що там вироблятимуть снаряди, військову техніку і порох.

Нещодавно концерн заявив, що має намір відкрити в Україні спільне виробництво систем ППО.

До цього Rheinmetall підписав з Україною меморандум щодо створення спільного підприємства, яке вироблятиме артилерійські боєприпаси.

Варто зазначити, що німецький концерн від початку повномасштабної війни активно допомагає Україні, надаючи боєприпаси та інші види озброєння. Також компанія виконує замовлення країн – союзників України для допомоги у відбитті російської агресії.

 
Читайте також:
Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції Ватні палички й одноразовий посуд під забороною? В уряді напрацьовують законопроєкт проти одноразової пластикової продукції
Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти Відсьогодні на імпорт яєць і цукру з України до ЄС діють тарифні квоти
Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist Україна через місяць може зіткнутися з дефолтом, – The Economist
Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України Польща скасувала обмеження на пропуск вантажівок з України