USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Rheinmetall хоче побудувати в Україні щонайменше чотири заводи

Очікується, що заводи будуть виготовляти снаряди, військову техніку та системи ППО
Rheinmetall
Джерело: відкриті джерела

Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує створити в Україні як мінімум чотири збройові заводи. Про це заявив гендиректор Армін Паппергер, передає Le Monde.

Очікується, що заводи Rheinmetall в Україні будуть виготовляти снаряди, військову техніку, порох та системи протиповітряної оборони.

"Україна зараз є для нас важливим партнером, і ми бачимо потенціал від двох до трьох мільярдів євро (обігу) на рік", – зазначив Паппергер.

Також він розповів, що у середньостроковій перспективі концерн розраховує виробляти "1,1 млн 155-мм снарядів", які необхідні для артилерії, на всіх своїх підприємствах.

Rheinmetall розраховує виробити 700 000 снарядів у 2025 році та до 500 000 – цього року.

До вторгнення Росії в Україну компанія виробляла лише 70 000 одиниць на рік.

Новини за темою: Компанія Rheinmetall у Румунії завершує будівництво бази для обслуговування українських Leopard 2

Раніше ми повідомляли, що німецький оборонний концерн Rheinmetall отримав замовлення на виробництво додаткових артилерійських боєприпасів для України. Замовлення включає десятки тисяч комплектних 155-мм артилерійських снарядів, включно зі снарядом, детонатором (для заряду вибухової речовини), порохом і капсулем (для займання пороху).

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg