USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Rheinmetall планує відкрити новий завод із виробництва боєприпасів в Україні

Йдеться, зокрема, про виробництво 155-мм боєприпасів
Rheinmetall
Джерело: відкриті джерела

Концерн Rheinmetall планує відкрити в Україні завод із виробництва артилерійських боєприпасів. Про це повідомили на сторінці компанії в соцмережі X.

"Меморандум про взаєморозуміння щодо створення спільного підприємства було підписано у присутності міністра стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна та посла України в Німеччині Олексія Макеєва під час Мюнхенської конференції з безпеки", – йдеться у дописі.

Очікується, що завод випускатиме "шестизначну кількість" артилерійських снарядів калібру 155 мм на рік, а також метальні снаряди.

Зазначається, що німецькій збройовій компанії належатиме 51 відсоток акцій спільного підприємства, а українській компанії – 49 відсотків.

Новини за темою: Rheinmetall почне виробляти бронетехніку в Україні вже в 2024 році

Раніше ми повідомляли, що концерн Rheinmetall збудує в Німеччині новий завод для виробництва боєприпасів. Снаряди постачатимуть у тому числі й Україні.

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg