USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

В Україні вперше в історії проданий морський порт

Ціна за порт склала всього трохи більше 201 млн гривень
Порт Усть-Дунайський
Джерело: відкриті джерела

Морський торговельний порт "Усть-Дунайськ", що знаходиться в Одеській області, проданий на аукціоні приватній компанії за 201,3 млн гривень. Про це повідомив начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський. 

За його словами, інтерес до цього морського порту зріс під час війни, оскільки до лютого 2022 року ним цікавились усього два покупці. Зараз же в аукціоні брали участь аж вісім представників різних компаній.

На думку Славського, порт "Усть-Дунайськ" не зміг би скласти конкуренцію Миколаївському, Маріупольському та кримським портам, оскільки був збитковим: 2019 рік – 202 тис. гривень збитків, 2020 рік – 308 тис., 2021 рік – 222 тис. гривень.

"І лише у 2022 році, коли більшість портів заблоковано, перевалка МТП "Усть-Дунайськ" ожила: за квітень–грудень вантажообіг становить 200 тис. тонн, а чистий прибуток сягнув 848 тис. гривень (за 9 місяців 2022 року). Тільки зараз ми маємо таку сильну зацікавленість та готовність бізнесу інвестувати в такі активи", - наголосив він.

Славський також повідомив, що компанія, яка стала власником порту, – "Еліксир Україна". Це офіційний представник великої сербської компанії по виробництву комплексних мінеральних добрив.

Варто зазначити, що компанія зможе вступити у права власності портом через три місяці після закінчення всіх процедур що слідують після проведення аукціону.

Нагадаємо, 22 грудня Фонд держмайна оголосив аукціон із продажу "Морський торговельний порт "Усть-Дунайськ" (Одеська обл.). Стартова ціна – 60 млн гривень.

Нагадаємо, Росія хоче продати вкрадений в України Євпаторійський авіаційний ремонтний завод. 

Читайте також:
Єврокомісія виділить 50 мільйонів євро на відновлення українських портів Єврокомісія виділить 50 мільйонів євро на відновлення українських портів
Росія може атакувати мінами чорноморські цивільні судна, – МЗС Британії Росія може атакувати мінами чорноморські цивільні судна, – МЗС Британії
Перше судно, що вийшло з Одеси після припинення дії Перше судно, що вийшло з Одеси після припинення дії "зернової угоди", дісталося до Стамбула
З порту Одеси вперше після припинення З порту Одеси вперше після припинення "зернової угоди" вийшло судно