USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Росія може атакувати мінами чорноморські цивільні судна, – МЗС Британії

Британія працює з Україною та іншими партнерами, щоб запровадити підвищення безпеки судноплавства
Судно корабель балкер чорне море порт_1
Джерело: Facebook/Олександр Кубраков

Велика Британія з посиланням на розвіддані попередила, що Росія може використовувати морські міни для нападів на цивільні судна в Чорному морі. Про це повідомляється на сайті британського уряду.

"Розсекречена… інформація свідчить про те, що Росія може продовжувати атакувати цивільне судноплавство в Чорному морі, в тому числі шляхом встановлення морських мін на підходах до українських портів. Раніше Британія попередила, що російські військові спробували завдати ракетного удару по вантажному судну в Чорному морі", – йдеться у заяві.

Британія вважає, що Росія намагається атакувати цивільні судна, які прямують через український "гуманітарний коридор", щоб перешкодити експорту українського зерна, що своєю чергою продовжить спроби Росії тиснути на українську економіку.

"Росія майже напевно хоче уникнути відкритого потоплення цивільних суден, натомість покладаючи на Україну відповідальність за будь-які напади на цивільні судна в Чорному морі", – вважають у Британії.

Крім того, у заяві наголошується, що Велика Британія працює з Україною та іншими партнерами, щоб запровадити підвищення безпеки судноплавства, і використовує свої можливості спостереження та розвідки для моніторингу російської діяльності в Чорному морі.

"Світ спостерігає – і ми бачимо наскрізь цинічні спроби Росії звинуватити Україну у своїх нападах. Ми та наші союзники виступаємо разом проти Путіна та його спроб завдати шкоди Україні та таким чином зашкодити решті світу", – наголосив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі.

Нагадаємо, 17 вересня вперше від початку війни два судна увійшли в порт "Великої Одеси" і завантажилися зерном поза рамками "зернового коридору".

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16