USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

У РФ не вірять у перемогу, але очікують, що війна триватиме довго, – Reuters

Росія перебуває у невигідному становищі як з погляду військових технологій, так і з точки зору мотивації, але війна триватиме "дуже довго"
Путін
Путін
Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Путін називає війну в Україні вододілом, коли Росія нарешті протистояла Заходу, але деякі представники еліти побоюються, що він прирік свою країну на довге і безплідне витрачання життів та ресурсів. Про це повідомляє Reuters.

Коли 24 лютого 2022 року російський президент наказав запровадити війська в Україну, він очікував швидко перемогти, заслужити місце в історії поряд із царями та подати Сполученим Штатам урок про відродження Росії після розпаду Радянського Союзу.

Він помилився. Війна забрала життя та поранила сотні тисяч людей; Росію і росіян ганьблять на Заході як агресорів; і його армія тепер стикається зі стійкою Україною, що підтримується військовим альянсом НАТО, що розширюється під керівництвом США.

Одне високопоставлене російське джерело, знайоме з процесами прийняття рішень, сказало, що надії Путіна на покращення своєї репутації не справдилися.

"Попереду буде ще складніше і дорожче і для України, і для Росії, – зазначило джерело на умовах анонімності. – Економічні втрати такого масштабу не варті кількох завойованих територій".

Джерело уточнило, що, скоріш за все, багато представників еліти поділяють його думку, хоча заявити про це публічно означало б швидку відплату.

Путін каже, що Москва залучена до екзистенційної битви з зарозумілим Заходом, який хоче розділити Росію та її величезні ресурси – наратив, який Україна та Захід відкидають.

За словами п'яти високопоставлених російських джерел, близьких до осіб, які приймають рішення, незважаючи на всі геополітичні потрясіння, спричинені Путіним, він досі не має серйозного суперника за владу. І із придушенням будь-якого громадського інакомислення 70-річному чоловікові не треба боятися президентських виборів, які маячать у березні 2024 року.

Однак повні стратегічні та економічні наслідки війни можуть ще якийсь час давати про себе знати.

"Я не вірю ні у великий наступ, ні в можливість перемоги Росії над усім цивілізованим світом", – сказало друге високопоставлене джерело, близьке до Кремля, яке також відмовилося назвати своє ім'я.

При цьому додало, що Росія перебуває у невигідному становищі як з погляду військових технологій, так і з точки зору мотивації, але війна триватиме "дуже довго".

Читайте також:
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт
Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Друг Берлусконі розповів про моторошне полювання з Путіним, коли той вирізав серце оленю Друг Берлусконі розповів про моторошне полювання з Путіним, коли той вирізав серце оленю