USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Литва виділяє 5 млн євро на відбудову шкіл і дитсадків в Україні

Зокрема, на ці кошти встановлюватимуть укриття
школа війна

Зруйнована українська школа

Джерело: відкриті джерела

Литва виділяє 5 млн євро на відбудову шкіл і дитячих садків в Україні. Про це заявив міністр фінансів Гінтаре Скайсте, пише LRT.

За його словами, оскільки підтримка України Сполученими Штатами Америки зривається, Європейський Союз не може зволікати. А повинен надати військову та фінансову підтримку Україні.

"Цього тижня Литва повідомила, що сприятиме чеській ініціативі, спільно закуповуючи боєприпаси для українських військових. Також оголосили про виділення 5 мільйонів євро для реконструкції та адаптації зруйнованих шкіл і дитячих садків в Україні шляхом встановлення в них укриттів", – зазначив Скайсте.

Під час візиту в Україну міністр відвідав дитячий садок в Ірпені, який відбудували за литовські гроші. Заклад обладнаний сховищами, що відповідає вимогам безпеки.

Кожна сьома школа в Україні пошкоджена через війну

Внаслідок війни в Україні повністю зруйновані майже 400 закладів освіти. Пошкоджень зазнала кожна сьома школа (станом на лютий 2024 року, – ред.).

Про це під час форуму "Україна. Рік 2024" розповів заступник міністра освіти та науки Євген Кудрявець.

"Понад 3,5 тисячі закладів освіти зазнали тих чи інших руйнувань, майже 400 – повністю зруйновані", – зазначив Кудрявець.

За словами посадовця, Світовий банк оцінює вартість відновлення освітньої інфраструктури України майже у 14 мільярдів доларів.

Водночас частина пошкоджених закладів відновленню не підлягає. Заступник міністра зауважив, що руйнування освітньої інфраструктури порушує доступ дітей і молоді до освіти. Це впливає на якість навчання, їхню соціалізацію й інтегрованість у суспільство.

Нагадаємо, ще влітку минулого року було зруйновано 180 шкіл. Водночас загальні непрямі втрати сфери культури, релігії, туризму і спорту внаслідок агресії РФ перевищили 10,8 млрд доларів. 

Читайте також:
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України
В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів В окупантів зростає рівень дезертирства. Лише в одному окрузі Росії налічується понад 18 тис. військових-дезертирів
Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук Взяття під контроль ЗСУ острова Нестрига підвищить якість контрдиверсійних заходів, – Плетенчук
У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2 У Харкові й прилеглих районах після удару по телевежі відновили цифрове мовлення Т2