USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

Уряд виділив рекордні 17,5 млрд гривень на будівництво оборонних споруд

Підтримка надаватиметься у два етапи
уряд кабмін
Засідання Кабміну Дениса Шмигаля
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України під час засідання 19 січня виділив рекордну суму на облаштування оборонних рубежів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає пресслужба уряду.

"Мова йде про 17,5 млрд гривень, які будуть направлені на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд, відповідне обладнання та систему невибухових загороджень. Кошти виділяємо профільним відомствам та обласними державним адміністраціям", – сказав він.

Крім того, уряд затвердив механізм, яким буде розподілено додаткову субвенцію громадам у розмірі 33,4 млрд гривень.

"Суттєва сума, яка допоможе місцевій владі виконувати всі необхідні видатки для стійкості та розвитку нашої держави", – зазначив Денис Шмигаль.

Підтримка надаватиметься у два етапи. Насамперед кошти виділяються громадам, які цього найбільше потребують. Зокрема, деокупованим територіям і територіям, де ведуться бойові дії.

Раніше для посилення обороноздатності України Кабінет міністрів виділив додатково майже 2,5 млрд гривень на будівництво інженерно-технічних та фортифікаційних споруд. 

Крім того, з резервного фонду виділено ще 120 млн гривень для потреб Державної прикордонної служби.

Крім того, з цих коштів 1,4 млрд гривень піде на фортифікаційне обладнання оборонних рубежів. Ще 1,1 млрд гривень – на облаштування смуг невибухових загороджень.

Читайте також:
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги
Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців Скидали снаряди з речовиною, схожою на хлор: Росіяни застосували хімічну зброю проти українських бійців
Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну Українська розвідка показала пілотів РФ, які обстрілюють Україну "Кинджалами"
Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків