USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українські перевізники готують акції протесту на кордоні у відповідь на дії поляків

Акції плануються на трьох пунктах пропуску з Польщею
Польський кордон
Джерело: відкриті джерела

Українські перевізники 20 лютого розпочнуть власну акцію протесту на трьох пунктах пропуску з Польщею. Це буде заходами у відповідь на акції польських протестувальників. Про це розповів голова ГО "Міжнародні автомобільні перевізники України" (МАПУ) Володимир Михалевич у коментарі "Укрінформу".

Він зазначив, що метою української акції є висловлення протесту проти блокування поляками руху вантажного транспорту, яке завдає значних фінансових втрат для галузі міжнародних автомобільних перевезень України, експортерів та імпортерів обох країн і для економіки України, а також підриває обороноздатність країни в умовах воєнного стану.

"Ситуацію з блокуванням ще досі не вдається врегулювати на рівні міністерств, урядів і президентів України та Польщі, тому ми змушені вживати такі дії", – заявив Михалевич.

Акція українців розпочнеться 20 лютого 2024 року о 12:00 одночасно біля трьох міжнародних автомобільних міжнародних пунктів пропуску: "Рава-Руська", "Краковець", "Шегині".

Новини за темою: У Польщі завели справу на фермерів, які розсипали українське зерно

ГО МАПУ забезпечуватиме контроль і порядок проїзду через перелічені пункти пропуску, не дозволяючи об'їзд польськими вантажівками загальної черги вантажівок.

Очікується, що акція триватиме в цілодобовому режимі до 15 березня 2024 року. Або до розблокування кордонів польськими мітингувальниками.

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилося відео, як натовп польських протестувальників на кордоні блокував проїзд автобусів із пасажирами. У зв'язку з цим українська сторона провела термінові переговори з польськими колегами.

Наразі, за даними Держприкордонслужби, польські фермери продовжують обмежувати рух для вантажівок автодорогами, що ведуть через пункти пропуску "Дорогуськ – Ягодин", "Гребенне – Рава-Руська", "Медика – Шегині", "Зосін – Устилуг", "Довгобичів – Угринів" і "Корч – Краковець".

Станом на ранок 19 лютого у черзі на кордоні стоять близько 2900 вантажівок.

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори