USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Україні слід почати переговори про списання боргів, що накопичилися за 30 років, – економіст

Країна має підстави розраховувати на списання левової частини кредитних зобов'язань, а не просто відтермінувати їх виплати на кілька років
МВФ

МВФ

Джерело: відкриті джерела

Україна паралельно з переговорами про залучення коштів має порушити тему про списання боргів, що накопичилися за 30 років, заявив економіст Ігор Гарбарук в ефірі телеканалу UWN.

"Потрібно говорити не тільки про те, що нам видадуть певну кількість кредитів 5–7 мільярдів, будемо бачити про різні цифри, які говорять вже на цей рік. Я все ж таки вважаю, що паралельно окрім того, що ми маємо говорити про залучення коштів, ми маємо говорити про списання тих боргових зобов'язань, які накопичились за останні 30 років", – заявив економіст, коментуючи інформацію про старт перемовин України та МВФ 8 березня.

Він зазначив, що Україна має підстави розраховувати на списання левової частини кредитних зобов'язань, а не просто відтермінувати їх виплати на кілька років.

Новини за темою: Війна в Україні залишається головною загрозою для світової економіки, – МВФ

Гарбарук вважає, що український уряд має більшою мірою орієнтуватися не на залучення кредитних коштів, а все ж таки на залучення матеріально-технічної допомоги, простими словами – донати від європейських країн.

"Тому що вони (європейські країни, – ред.) повинні просто розуміти, що наші воїни б'ються на фронті не тільки за Україну, вони б'ються і за них теж", – наголосив він.

Раніше

У Варшаві в п’ятницю, 17 лютого, завершилась Місія Міжнародного валютного фонду для підготовки до перегляду моніторингової програми. Співробітники Фонду та українська влада досягли домовленостей на рівні персоналу.

Пізніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна розраховує на започаткування нової багаторічної великої програми з МВФ обсягом понад 15 млрд доларів.

Читайте також:
Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу
МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар
"Дочка" Auchan продала свої активи у РФ
Mastercard приєднається до програми українського кешбеку Mastercard приєднається до програми українського кешбеку